Alopecia la copii poate fi generată de mai mulți factori

281
Alopecia la copii poate fi generată de mai mulți factori - fondalopecie22-1638117269.jpg

Articole de la același autor

Știați că și copilașii pot suferi de alopecie? Tocmai de aceea, pentru a trata corect problema, este important să se determine atât tipul de alopecie, cât și posibila sa cauză. Alopecia la copii constă în pierderea excesivă a părului care poate apărea la micuții cu vârsta sub 12 ani.



La început, problema tinde să treacă neobservată din cauza faptului că mulți părinți percep căderea părului ca un simptom normal al perioadei de creștere. Potrivit dr. Gabriela Pascu, în unele cazuri, problema poate fi destul de vizibilă. Ce se întâmplă? Volumul părului copilului scade și pot apărea chiar pete de chelie. Pentru mulți părinți, problema provoacă o mare îngrijorare nu doar din cauza asocierii cu problemele de sănătate, ci și din cauza impactului emoțional asupra copiilor.

Din fericire, în majoritatea cazurilor, problema este temporară și tinde să se rezolve cu un tratament adecvat. Cu toate acestea, pentru a determina cursul corect al tratamentului, este important să obțineți mai întâi un diagnostic corect. Cu alte cuvinte, medicul specialist trebuie să stabilească cauza căderii părului, precum și tipul de alopecie. În multe cazuri, alopecia la copii este rezultatul unor procese infecțioase la nivelul scalpului sau al factorilor genetici. Cu toate acestea, există și alți factori declanșatori care pot explica pierderea părului la copii. Aceștia includ următoarele: hipotiroidism, lupus eritematos, cancer infantil, unele modificări metabolice, deficiențe nutriționale (lipsa de zinc sau fier, de exemplu etc).

Totodată, a subliniat medicul, căderea părului la copii este împărțită în două categorii: alopecia cicatricială și alopecia non-cicatricială. În prima categorie, există o deteriorare a foliculului de păr care provoacă un efect permanent și ireversibil. În schimb, efectele alopeciei fără cicatrici sunt reversibile. Așadar, care sunt diferitele tipuri de alopecie la copii? De exemplu, alopecia occipitală apare în primele luni de viață din cauza evoluției ciclului folicular care are loc în perioadele fetale și neonatale.

În a 20-a săptămână de gestație, scalpul are deja foliculi care se află în stadiul de creștere. Pe măsură ce timpul trece, acești foliculi intră în stadiul de cădere. În momentul nașterii, se poate observa pierderea bruscă a părului. În acest caz, tratamentul nu este necesar, deoarece părul va repopula zona de unul singur.

La rândul său, alopecia triunghiulară începe în uter și se caracterizează prin prezența unui gol în formă de triunghi, care nu are păr. Golul apare, de obicei, pe ambele părți ale regiunii temporale și nu se extinde în alte zone. Această formă de alopecie este permanentă. Cu alte cuvinte, nu există tratament. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2618 secunde