Uleiul de tămâie, benefic pentru articulaţii şi artrită

338
Uleiul de tămâie, benefic pentru articulaţii şi artrită - uleiul-1638117318.jpg

Articole de la același autor

Uleiul esenţial de tămâie este preparat prin distilarea cu abur a răşinii arborelui Boswellia, care se găseşte în Africa şi Orientul Mijlociu. Deşi nu este unul dintre cele mai utilizate, specialiştii susţin că are potenţiale beneficii pentru sănătate. Cercetările întreprinse de-a lungul timpului au demonstrat că acidul boswellic ar putea împiedica răspândirea celulelor canceroase. Conform studiilor efectuate în eprubetă, tămâia poate ajuta la combaterea şi reprimarea: tumorilor cerebrale; cancerului de sân; cancerului de prostată; cancerului pancreatic; cancerului de colon; cancerului de piele.

Totodată, uleiul esenţial de tămâie poate distinge celulele canceroase de celulele normale şi poate suprima viabilitatea celulelor canceroase.

Într-un studiu asupra cancerului de sân, cercetătorii au descoperit că tămâia suprimă progresia tumorii, precizează doc.ro. De asemenea, tămâia este benefică pentru afecţiunile dureroase, cum ar fi artrita. Alte cercetări au arătat că tămâia a fost eficientă atunci când a fost vorba de gestionarea umflăturilor, durerii şi mişcărilor articulaţiilor asociate cu artrita. În plus, uleiul esenţial de tămâie poate fi benefic pentru a ameliora rigiditatea articulară de dimineaţă şi poate chiar ajuta la reducerea dependenţei de antiinflamatoare nesteroidiene. În acelaşi timp, poate fi utilizat local pe muşchii şi articulaţiile inflamate, precum şi pe cale orală şi poate ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii intestinale, a digestiei şi la ameliorarea tulburărilor digestive, cum ar fi boala Crohn şi colita ulcerativă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Legătura dintre artrită și gută
Luni, 09 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Artrita genunchiului
Pagina a fost generata in 1.2577 secunde