Un chirurg și-a depistat cancerul cu ajutorul telefonului mobil

657
Un chirurg și-a depistat cancerul cu ajutorul telefonului mobil - ko-1509137902.jpg
Medicul a folosit un aparat cu ultrasunete pe care l-a atașat telefonului mobil pentru a localiza celulele canceroase, informează cNet.


Chirurgul John Martin spune că a reușit să depisteze celule canceroase în propriul gât în timp ce testa un dispozitiv portabil ultrasonic numit Butterfly iQ. Medicul a declarat pentru cNet că înainte de teste resimțea un "sentiment incomod de grosime pe gât". "Am suficientă experiență încât să-mi dau seama că e ceva în neregulă imediat ce am văzut imagini negre și gri pe ecranul telefonului", a completat doctorul, care a început deja tratamentul pentru cancerul cu celule scuamoase depistat, scrie digi24.ro

Dispozitivul pe care l-a folosit, Butterfly IQ, este un aparat cu ultrasunete portabil care funcționează trimițând sunete în corp și captând ecourile. De obicei, undele sonore sunt generate de cristale care vibrează, însă Butterfly IQ folosește 9.000 de micro-tobe gravate pe un cip semiconductor. Acesta arată ca o mașină de ras electrică și se conectează la telefonul mobil(pentru moment este compatibil doar cu iPhone). Trebuie plasat pe zona corpului pe care o examinăm și pe telefon va apărea o imagine cu ultrasunete alb-negru.

Potrivit creatorilor săi, portabilitatea lui Butterfly iQ înseamnă un avantaj major - acesta ar putea fi folosit în ambulanțe sau acasă. Primele livrări ale dispozitivului care costă 2.000 de dolari vor începe în 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3982 secunde