Medicul de gardă

Artrita genunchiului

257
Artrita genunchiului - 8decmediculartritagenunchi-1386509489.jpg

Articole de la același autor

"Există diferențe între artrita genunchiului și osteoartrita genun-chiului, sau e vorba de aceeași boală reumatică la genunchi? Din ce cauză apare la tineri, cu dureri mari?" - întreabă Lucia Crăciun.

v v v

Dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie, ne-a explicat că artrita genunchiului este, în majoritatea situațiilor, osteoartrită, adică, o boală degenerativă în care apare uzura progresivă a cartilajului articular. Cât privește artrita reumatoidă, aceasta, într-adevăr, poate afecta genunchiul, iar în acest caz articulația se inflamează, putându-se ajunge la distrugerea cartilajului. Totul, din cauză că artrita nu afec-tează numai articulația, ci și muș-chii, tendoanele, ligamentele.

Cauze. În general, presiunea asupra articulației este principala cauză. Cât privește vârsta, chiar dacă osteoartrita afectează, în special, persoanele de vârstă mijlocie și bătrânii, și tinerii se pot trezi cu asemenea probleme. Însă, la tineri, se poate vorbi despre forme moștenite. Artrita reumatoidă, însă, apare la o vârstă mai tânără decât osteoartrita.

De precizat că osteoartrita ge-nunchiului provoacă dureri și îngreu-nează mișcările, și se poate recunoaște și din cauză că provoacă tumefierea zonei dureroase. Practic, se poate întâmpla ca, uneori, genunchiul să se blocheze pur și simplu. Trebuie mers imediat la medic, întrucât astfel de simptome pot ascunde și alte afecțiuni ale genunchiului. Iar diagnosticul de certitudine nu poate fid at decât de specialist, în urma unor examene specifice, radiografii etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Se poate trata artrita cu apucuntură?
Pagina a fost generata in 0.411 secunde