Vă doare umărul? Iată de ce boli suferiți!

2274
1
Vă doare umărul? Iată de ce boli suferiți! - dureriumar-1319041153.jpg
Ceea ce oamenii numesc "umăr" este o combinație de articulații, tendoane și mușchi, ce permite reali-zarea unei game largi de mișcări ale brațului. Mobilitatea are însă prețul său, căci poate determina apariția unor probleme precum instabilitatea articulațiilor, afectarea țesuturilor moi și a structurilor osoase ale umărului și, astfel, apare durerea.
În rândurile următoare, vă prezentăm afecțiunile pe care le pot indica durerile de umăr și câteva dintre caracteristicile lor.
r Bursita - bursele sunt săculeți umpluți cu lichid, localizați la nivelul articulațiilor în tot corpul, inclusiv la nivelul articulațiilor umărului. Ele acționează precum niște perne între oase și țesuturile moi și au rolul de a reduce frecarea dintre mușchi și os. Uneori, utilizarea excesivă a umărului duce la inflamația și umflarea bursei de la umăr. În consecință, multe dintre activitățile zilnice, precum pieptănatul sau îmbrăcatul, devin operațiuni dificile.
r Tendinita - tendonul este un fascicul fibros, care conectează mușchiul de os. Cele mai multe dintre tendinite sunt rezultatul inflamației tendonului, proces care apare lent, în timp, din cauza utilizării excesive.
r Instabilitatea - apare atunci când capul humeral este forțat și iese din cavitatea glenoidă, de obicei în urma unei leziuni. Episoadele repetate de dislocare pot duce la creșterea riscului de a dezvolta artrită.
r Artrita - durerile de umăr pot fi, de asemenea, rezultatul acestei afecțiuni. Alte simptome sunt rigiditatea și inflamația zonei.
r Fractura - în aceste situații, durerea este severă și însoțită de umflarea și învinețirea umărului.

Comentează știrea

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartiere le orasului
20 octombrie 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei

Cu tot respectul pt. cei care-i adora, dau cateva motive pt. care maidanezii NU MAI TREBUIE SA EXISTE PE STRAZI: 1.Siguranta si sanatatea cetateanului. Nenumaratele boli pe care le poarta si raspandesc aceste animale. Zeci de mii de oameni muscati si cel putin 5 oameni ucisi in fiecare an, astea fiind doar cazurile mediatizate. 2.Lasarea lor pe strazi NU este in nici un caz o solutie in favoarea animalelor: mor de foame, de frig, de cald, de sete, de boli cumplite, calcati de masini si sunt chinuiti de cetateni care sunt adusi in pragul disperarii de problemele cauzate de prezenta lor pe strazi. 3.MAFIA generata de lacomia unor nenorociiiti, de pe urma careia tot cainii sufera. Tratamentul antirabic - cca 200€. La 15.000 de muscati anual, faceti un calcul. Pentru muscatura, tratamentul DE BAZA consta in minim 3 vaccinuri antirabice, 1 antitetanos si 5 zile de antibiotice ora1e. Se cer bani grei pentru crotalizare, se cer costuri inzecite pentru adaposturi, mancare, deparazitare etc. Cainii sunt ce sunt gropile pt. regii asfaltului: TREBUIE SA FIE AN DE AN, FIIND UN MOTIV DE A CIUGULl DIN SACUL NUMIT BUGET, PE CARE-L UMPLETI IN ZADAR CU MUNCA VOASTRA. 4.Mizeria – TONE de f*cale de caini pe strazi, voi nu ramaneti muti, cum raman turistii straini, de cat c**at de caine poate sa existe pe trotuarele noastre? 5.Poluarea fonica – ORASELE MARI ALE ROMANIEI SUNT TOATE UN LATRAT DE CAINE.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : De ce leșinăm
Pagina a fost generata in 1.5449 secunde