De ce ignoră Consiliul Județean proiectele lui Mihai Petre

421
Consilierul județean Mihai Petre i-a transmis președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, cea de-a șasea scrisoare deschisă în care critică atitudinea liderului PSD față de proiectele propuse de el pentru ordinea de zi a ședințelor consiliului. Petre menționează că a luat act, "cu un dezgust profund", de gestul "nelegal și grosier" al lui Constantinescu, de a ignora cele zece proiecte de hotărâri pe care le-a depus, în calitate de consilier județean, la registra-tura CJC, respectând termenul prevăzut de lege.

Acestea vizau acordarea, post-mortem, a titlului de Cetățean de onoare al Județului Constanța, chirurgului pediatru Alexandru Pesamosca, schimbarea denumirii Spita-lului Clinic Județean de Urgență Constanța în Spitalul Clinic Județean de Urgență "Alexandru Pesamosca" Constanța și alocarea sumei de 300.000 lei bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului 1" din municipiul Constanța, în vederea reabilitării.

De asemenea, pedelistul a propus schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanța în Teatrul de Stat "Jean Constantin" Constanța, alocarea sumei de 5.000 lei Asociației Nevăzătorilor din România - filiala Constanța, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființare, și alocarea sumei de 3.000 lei elevei Ioana Olărașu, din Mangalia, pentru singura notă de 10 din județul Constanța obținută la examenul de bacalaureat din acest an.

De asemenea, Mihai Petre au depus un proiect ce vizează alocarea sumei de 50.000 lei pentru dotarea fiecărei biblioteci municipale, orășenești și comunale din județul Constanța cu Operele complete ale lui Mihai Eminescu.

v v v

Președintele Organizației Județene de Tineret a PDL Constanța a dorit să introducă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi trei proiecte de hotărâri prin care solicita o serie de ajutoare financiare pentru doi minori diagnosticați cu osteogeneză imperfectă în formă gravă, respectiv keilognatopalatoschizis operat, tulburări de deglutiție și fonație severe, precum și pentru tânăra voluntară a Crucii Roșii lovită de tir.

Menționăm că niciunul dintre aceste proiecte nu se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, deși, la inițiativa președintelui CJC, există multiple inițiative similare prin care sume importante sunt alocate unor altor instituții din județ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz vrea să îl demită pe Tusac
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Scandal politic în stradă la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.1835 secunde