Taxa de habitat, recalculată automat?

441
Taxa de habitat, recalculată automat? - 8dectaxahabitat-1386509405.jpg

Articole de la același autor

"Mama are dreptul la ajutor de încălzire, dar n-a putut să depună cererea, fiind mereu cozi. Reducerea la căldură nu ar fi cine știe ce avan-taj pentru ea, însă ar fi mai mică taxa de habitat. Dacă nu depune actele pentru subvenție la căldură, nu se micșorează habitatul după dosarul de anul trecut?" - Ana Leandru.
v v v
Doamnă Leandru, într-adevăr, între cele două chestiuni există o strânsă legătură, în sensul că, potrivit reglementărilor primăriei, la persoanele fizice care au depus dosare pentru subvenția la căldură (indiferent de sursa de încălzire), taxa de habitat va fi recalculată în mod automat cu încadrarea în cuantumul aferent venitului net mediu pe membru de familie. Tocmai de aceea, în situația în care apar modificări în componența familiei sau în veniturile realizate, aceste persoane trebuie să se prezinte la sediul Primăriei Constanța, unde au depus cererea, pentru a anunța noile modificări. Nu este necesar să anunțe modificările intervenite și la agențiile Serviciului Public de Impozite și Taxe, din simplul motiv că acestea se vor comunica auto-mat de către Primăria Constanța. 
Important! Pentru toți ceilalți contribuabili care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de subvenția la căldură, taxa de habitat va fi recalculată în mod automat la 10 lei de persoană pe lună. Pentru efectuarea oricărei modificări, respectiv pentru declararea sau scoaterea din evidență a persoanelor la/de la taxa de habitat, ele trebuie să se prezinte la agențiile Serviciului Public de Impozite și Taxe.


De precizat că pentru a beneficia de subvenția la taxa de habitat, condițiile esențiale sunt: de a avea un venit net mediu pe membru de familie de până la 1300 de lei și de a nu deține, împreună cu familia, în integralitate, alte clădiri sau spații locative în afara locuinței de domiciliu pe raza municipiului Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Social : Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat
Pagina a fost generata in 0.2868 secunde