X

Zeci de amenzi pentru angajatorii constănțeni. Ce nereguli a descoperit Inspectoratul Teritorial de Muncă

286
Zeci de amenzi pentru angajatorii constănțeni. Ce nereguli a descoperit Inspectoratul Teritorial de Muncă - x-controale-2-1683888049.jpg
Luna trecută, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a desfășurat o serie de controale la societăţile comerciale care își desfășoară activitatea pe raza judeţului nostru. Inspectorii de muncă din cadrul serviciului Control relații de muncă au efectuat 304 verificări, în urma cărora au fost sancționați 40 de angajatori. În același timp, s-au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, din care 37 amenzi, în valoare totală de 568.900 lei și 20 avertismente. Totodată, au fost identificați șapte angajatori care foloseau muncă nedeclarată, respectiv 23 de persoane fără forme legale de angajare pentru care s-au aplicat amenzi de 450.000 lei.

De asemenea, au fost dispuse 253 măsuri cu termen de îndeplinire pentru remedierea deficiențelor constatate. Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă în luna aprilie 2023, inspectorii de muncă au efectuat 86 controale, în urma cărora s-au constatat 17 neconformități, motiv pentru care s-au dispus 17 măsuri de remediere. La final, s-au aplicat 17 sancțiuni, șase avertismente și 11 amenzi contravenționale, în valoare totală de 42.500 lei. Potrivit șefului ITM, Marian Becheanu, tot în perioada 1-30 aprilie au fost înregistrate 74 sesizări/reclamații ale cetățenilor. Acestea au vizat neplata drepturilor salariale, netransmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă, refuzul eliberării documentelor solicitate la cererea salariatului, neplata salariilor, a sporurilor, nerespectarea timpului de lucru și de odihnă, sărbători legale etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6155 secunde