În minivacanța de 1 Mai, echipele de control ale Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța a efectuat o serie de acțiuni de control pentru verificarea conformării la normele de igienă și sănătate publică în unitățile de alimentație publică de pe litoral. Verificările întreprinse au fost realizate pentru a preîntâmpina eventuala apariție a unor factori de risc cu impact pe sănătatea publică, în special la festivalurile care s-au desfășurat la malul mării. În total, au precizat reprezentanții instituției, au fost efectuate 36 controale, în urma cărora au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, din care șase avertismente verbale și zece amenzi, în valoare de 51.800 lei.
Neconformitățile constatate se referă la lipsa certificatelor de instruire profesională privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, lipsa echipamentului de protecție complet, neefectuarea triajului epidemiologic al personalului lucrător, neasigurarea apei curente reci și calde etc.