Controale pe drumurile forestiere. Ce urmăresc verificările Inspecţiei Muncii

263
Controale pe drumurile forestiere. Ce urmăresc verificările Inspecţiei Muncii - xdrumuri-1677410824.jpg

Articole de la același autor

Inspecţia Muncii anunţă că în perioada următoare vor avea loc mai multe acțiuni de control privind modul de utilizare a echipamentelor de muncă și a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere. Toate acestea în condiţiile în care, în ultimii ani, numărul de accidente de muncă s-a menţinut la un nivel ridicat, în acest domeniu. Având în vedere situaţia de mai sus, Inspecţia Muncii a inclus în Programul Cadru, pe anul 2023, acţiunea de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

Obiectivele acţiunii sunt următoarele: eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activităţile specifice ale societăţilor comerciale din domeniul exploatărilor forestiere; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră, precum şi activităţi de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

La acestea se adaugă creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă. Acţiunea se va desfăşura pe parcursul trimestrelor I şi IV, cu precădere in perioada în care activitatea de exploatare se desfăşoară la cote maxime, când activitatea de exploatare se desfăşoară în condiţii speciale (tăieri de rărituri, tăieri de igienă, tăieri cu restricţii pentru protejarea seminţişului, exploatarea doborâturilor de vânt, etc.). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4013 secunde