Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 19-a

CSM Constanţa a "mitraliat" Vasluiul, Ayar Murtaza a debutat cu gol

152
CSM Constanţa a

Articole de la același autor

CSM Constanţa a câştigat partida cu CSM Vaslui, scor 38-24, la capătul a două reprize diferite ca ritm, distanţându-se pe final, şi a revenit pe locul doi în clasament. Ayar Murtaza a debutat cu gol în Liga Naţională la 17 ani, tânărul jucător al Constanţei făcând astfel primul pas cu dreptul în eşalonul de elită al României.

Victorie categorică pentru CSM Constanţa în duelul cu CSM Vaslui, din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, disputat la Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia. Jucătorii antrenaţi de George Buricea şi Ionuţ Puşcaşu s-au impus cu scorul de 38-24 (16-14) şi au ajuns la 14 succese în acest sezon.

După o primă repriză echilibrată, încheiată cu un avantaj fragil, handbaliştii constănţeni au preluat iniţiativa şi s-au dezlănţuit în partea secundă, mizând pe pofta de gol a lui Micke Brasseleur, pe o apărare exactă şi pe evoluţia excelentă a lui Dani Vasile, care a parat două aruncări de la 7 metri şi a înscris din poartă în poartă.

Debut promiţător pentru juniorul Ayar Murtaza, fiul antrenorului Enis Murtaza fiind şi marcator la prima sa apariţie în tricoul echipei de seniori.

Pentru CSM Constanţa, au evoluat: Vasile 1 gol, Rusu 1 - Brasseleur 11, Ravnic 6 (3x7 m), Komogorov 6, Susanu 4, Drăgan 3, Stankovic 2 (1x7 m), Teodor Ştefan 2, Chikovani 1, Ayar Murtaza 1 (1x7 m), Nistor, Nikolic, Caba, Andrei.

XXX

Runda a 19-a a fost una favorabilă pentru CSM Constanţa. Şi asta pentru că CS Minaur Baia Mare, principala contracandidată în bătălia pentru titlul de vicecampioană, a făcut un pas greşit, terminând la egalitate, scor 25-25, partida cu AHC Potaissa Turda, disputată în deplasare.

Fostul jucător al Constanţei Stevan Vujovic a reuşit 10 goluri pentru Minaur, însă Daniel Pop a făcut să explodeze tribuna Turdei cu al său gol al egalării, din minutul 59.

Iată şi alte rezultate ale rundei: CSM Odorheiu Secuiesc - CSU din Suceava 28-34, SCM Politehnica Timişoara - CSM Focşani 26-29, HC Buzău - CSM Oradea 42-32, CSM Bacău - CSM Bucureşti 23-20.

În clasament, CSM Constanţa a urcat pe locul al doilea, cu 44 de puncte, urmată de CS Minaur Baia Mare (43 p) şi CSM Bucureşti (36 p). Lideră autoritară este CS Dinamo Bucureşti (60 p).

Etapa viitoare, CSM Constanţa va juca, în deplasare, cu CSU din Suceava. Partida este programată miercuri, 1 martie, de la ora 19.45, fiind transmisă în direct pe Pro Arena. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde