Inspectorii de muncă au luat la puricat unitățile de producere a energiei electrice

293
Inspectorii de muncă au luat la puricat unitățile de producere a energiei electrice - xcampanie-1675339255.jpg

Articole recomandate

Pe tot parcursul lunii februarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța va desfășura o campanie de control privind verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere a energiei electrice. Menționăm că aceste verificări sunt coordonate de inspectorul general de stat, Danteș Nicolae Bratu, în toate județele în care există întreprinderi mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt, care efectuează activităţi de producere a energiei electrice. Ne referim la centrale termice, nucleare, hidroelectrice, cu turbine cu gaze, Diesel și energie regenerabilă (energie eoliană, energie solară, energie de biomasă).

Ca urmare, inspectorii de muncă vor verifica următoarele: modul de respectare de către angajatori a legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în industria de producere a energiei electrice. Totodată, se va urmări modul în care angajatorii asigură condiții adecvate de desfășurare a activității în special, în ceea ce privește asigurarea echipamentului colectiv și individual de protecție, transportul la și de la locurile de muncă, efectuarea în siguranță a lucrărilor de mentenanță a utilajelor și nu numai.

„Pentru desfăşurarea acţiunilor de control, fiecare inspectorat teritorial de muncă a întocmit tematici specifice, în funcţie de societatea ce urmează să fie controlată, după anumite criterii, cum ar fi: specificul activității de producere a energiei electrice; în funcție de neconformitățile identificate la controalele anterioare și de cele mai frecvente cauze de producere a accidentelor de muncă. Și de această dată, acţiunea este motivată și de frecvența evenimentelor ce au loc în acest domeniu și de numărul de accidente de muncă care au loc în instalațiile de producere a energiei. În industria producerii energiei electrice, cele mai semnificative riscuri care se întâlnesc sunt cele legate de: electrocutare prin atingere directă și indirectă, explozie, incendiu, de neutilizarea mijloacelor și echipamentelor de protecție adecvate și de nerespectarea procedurilor de lucru”, a declarat inspectorul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5619 secunde