„VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER”, pentru șeful Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Marinei Române

259
„VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER”, pentru șeful Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Marinei Române - 32831098371062059743886014877298-1675338877.jpg

Articole de la același autor

Luni, 31 ianuarie 2023, doamna dr. Andreea-Maria Croitoru, șeful Secției Istoria Marinei din cadrul Muzeului Național al Marinei Române a primit „Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili”. Ordinul i-a fost înmânat de domnul contraamiral de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Navale, în mijlocul colegilor din cadrul MNMR.

Această înaltă apreciere vine ca o nouă confirmare a realizărilor colegei noastre, expert Patrimoniu Tehnic Naval atestat de către Ministerul Culturii și membru în Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul aceluiași minister, membru în Consiliul de administrație și în Consiliul științific al muzeului, redactor-șef al „Anuarului MNMR” și editor al volumului Conferinței Naționale Anuale Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, relații politice și diplomație”. Activitatea științifică și profesională i-au fost răsplătite cu numeroase distincții: „Emblema de onoare a Forțelor Navale Române”, acordată la 15 august 2017, trofeul „Omul anului 2012 în Forțele Navale Române, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și Tradiții Militare”, trofeul „Omul anului 2012” în Statul Major General, locul I la Secțiunea „Istorie, Cultură și tradiții Militare”; alte premii acordate de Clubul Amiralilor, Liga Navală Română și Societatea de Științe Istorice din România.

Andreea-Maria Croitoru a găsit mereu o cale să îmbine preocupările științifice pe care le are în calitate de specialist în „tehnica și știința navigației”, cu participarea la conferințe științifice și simpozioane, precum și cu organizarea de evenimente culturale fie la sediul MNMR, fie în exterior.

„Ordinul VIRTUTEA MARITIMĂ în grad de CAVALER, cu însemn pentru civili” conferit de Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, face parte din seria celor conferite cu prilejul Zilei Naționale a României, ”în semn de apreciere a serviciilor pe care le-a adus instituției militare, a rezultatelor remarcabile obținute în procesul de instruire, precum și a înaltului profesionalism dovedit în executarea misiunilor încredințate” (Decret nr. 1387 din 28.11.2022).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde