Peste 20 de studenți europeni participă la cursurile internaționale de vară de Limbă, cultură și civilizație românească

462
Peste 20 de studenți europeni participă la cursurile internaționale de vară de Limbă, cultură și civilizație românească - x-cursuri-de-vara-1688470243.jpg
Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) găzduiește cea de-a XXVIII-a ediție a Cursurilor internaționale de vară de Limbă, cultură și civilizație românească.

Cursurile se desfășoară în perioada 3 - 23 iulie 2023, în Corpul A din campusul universitar (Aleea Universității, nr. 1).

„Prestigioasa manifestare, inițiată sub tutela unui lingvist excepțional, Eugen Coșeriu, și organizată, în decursul timpului, în parteneriat cu Ministerul Educației, aduce la Constanța, în acest an, peste 20 de studenți din Bulgaria, Turcia, Maroc, Polonia, Italia, Belgia, Statele Unite ale Americii, Republica Slovacă, Slovenia”, precizează conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere.

Programul academic include cursuri intensive de învățare a limbii române,  prelegeri de artă, literatură, civilizație românească, istorie și mentalități, ateliere de artă populară și vizite în locuri emblematice pentru identitatea multiculturală și multietnică a Dobrogei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.352 secunde