Ambasadorul Republicii Turcia la București a vizitat Universitatea „Ovidius” din Constanța

227
Ambasadorul Republicii Turcia la București a vizitat Universitatea „Ovidius” din Constanța - x-vizita-ovidius-1686831846.jpg
Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit joi, 15 iunie 2023, cu Excelența Sa Domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București.

„Discuțiile au vizat detalii legate de organizarea, la universitatea noastră, a unei serii de evenimente ce vor marca împlinirea a 100 de ani de la întemeierea Republicii Turcia, care vor avea loc în toamna acestui an. Totodată, în cadrul întâlnirii am abordat o serie de aspecte despre colaborarea pe teme academice dintre Universitatea Ovidius din Constanța și universități din Republica Turcia, cu accent pe importanța acordată mobilităților de studenți și cadre didactice din cele două țări”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Întrevederea a fost urmată de lansarea volumului „Dicționar de nume din literatura turcă”, publicat de Editura Universității „Ahmet Yesevi” din Republica Turcia, organizată de Facultatea de Litere a UOC. Dicționarul a fost prezentat de prof. univ. dr. Muhittin Şimşek, preşedinte al Consiliului de Administrație al Universității  „Ahmet Yesevi” din Republica Turcia.

Alături de E.S. Özgür Kıvanç Altan, Ambasadorul Republicii Turcia la București, la evenimentul editorial au participat: E.S. Emre Yurdakul, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa, prof. univ. dr. Serpil Murtezaoğlu, consilier pe probleme de educație din cadrul Ambasadei Republicii Turcia, Mustafa Yildiz, directorul Institutului Cultural Turc „Yunus Emre”, conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere, conf. univ.dr. Neriman Hasan și studenți de la specializarea Limbă și literatură turcă din cadrul UOC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4711 secunde