Conferința națională ”Controversa Pascaliei în România interbelică”, la Universitatea ”Ovidius”

101
Conferința națională ”Controversa Pascaliei în România interbelică”, la Universitatea ”Ovidius” - universitateaovidius21631185731-1685441532.jpg
Miercuri, 31 mai 2023, începând cu ora 13.00, în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr. 1), Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului din Constanța, organizează Conferința Națională „Controversa Pascaliei în România interbelică”.

„Conferința națională propune o evaluare onestă a problematicii pascaliei, fără derapajul în emoțional și superficial, prin examinarea articolelor redactate în presa anilor 1928-1929 în România interbelică. Exercițiul de memorie privind controversa de proporții asupra pascaliei din acea perioadă a României Mari este necesar și util pentru a nu repeta greșelile trecutului. Pascalia este o hotărâre a Bisericii adoptată la Sinodul I Ecumenic de la Niceea (325 d.Hr.) cu scopul serbării unitare a evenimentului Învierii Mântuitorului Hristos în toată lumea creștină. Ea nu s-a dorit a fi un factor de unire exterioară cu creștini de alte confesiuni și nici nu face abstracție de data variabilă a Paștelui iudaic care a precedat-o cronologic pe cea a Paștelui creștin și care înglobează alte semnificații”, precizează conf. univ. dr. Carmen Ciornea, organizatorul evenimentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4091 secunde