Mai multe locuri subvenționate de stat, la "Ovidius"

426

Articole recomandate

Universitatea "Ovidius" și-a prezentat, în acest week-end, oferta educațională pentru anul universitar 2008-2009. Cele 16 facultăți s-au întrecut în prezentări moderne, deși vizitatorii nu prea s-au înghesuit la Zilele Porților Deschise.

Una dintre atracțiile pe care viitorii candidați le-ar putea lua în considerare în demersul lor studențesc este suplimentarea numărului de locuri subvenționate, respectiv mai mult cu 65 de locuri bugetate pentru studiile de licență și mai mult cu 550 de locuri la masterat. "Obiectivul nostru este atingerea unui standard de nivel mondial pentru ca studenții să fie la înălțimea rigorilor românești și europene", a spus prof. univ. dr Victor Ciupină, rectorul universității.
Deși anul trecut liceenii au venit în număr mai mare, anul acesta, prezența lor relativ redusă poate fi cauzată de concurența venită din partea universităților private. "Trebuie să admitem că suntem în competiție cu universitățile particulare atât din Dobrogea, cât din toată țara", a spus prof. univ. dr. Marian Cojoc, prorector al Universității "Ovidius". Un alt motiv al traficului redus la eveniment ar putea fi apropierea sărbătorilor pascale, perioadă în care foarte mult timp este alocat pregătirilor.
Tehnologia modernă a fost la loc de cinste, ca în fiecare an. Astfel, la standul Facultății de Matematică și Informatică,vizitatorii au putut vedea toate celelalte standuri pe monitorul unui calculator, cu ajutorul unui ghid de informare virtual. Mai exact, pe imaginile live, captate cu ajutorul unei camere web atașate la monitor, erau suprapuse siglele facultăților. Realizatorul aplicației, Mihai Polceanu, student în anul I în cadrul specializării Informatică, a lucrat o săptămâna la acest punct virtual de informare: "Acest proiect este o combinație între virtual și real", susține acesta.
Nici studenții și absolvenții specializării Autovehicule Rutiere din cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, nu s-au lăsat mai prejos. Ei au realizat proiectul "Trio", o mașină inedită cu trei locuri care merge pe benzină, gaz și alcool etilic. Pe lângă aceasta, interesantă este și combinația de piese. Astfel, motorul este TICO modificat, în timp ce șasiul provine dintr-o mașină utilitară. Deocamdată, autoturismul este încă un prototip.
Din ecuație nu a lipsit nici arta, materializată în corpurile studenților la Actorie, care i-au întruchipat pe scriitorul Ovidiu și pe soția acestuia, îmbrăcați în haine romane.
La mare ascultare a fost muzica de la Facultatea de Istorie și Științe Politice, de unde s-au putut auzi melodii celebre ale formațiilor Pink Floyd și Paraziții.
Anul acesta, numărul total al locurilor scoase la concurs de către Universitatea "Ovidius" este de 8.000.
Violeta PAVELESCU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6444 secunde