Maia Sandu: „Kremlinul doreşte ca Republica Moldova să rămână într-o zonă gri”

151
Maia Sandu: „Kremlinul doreşte ca Republica Moldova să rămână într-o zonă gri” - 1-1718785812.jpg

Articole de la același autor

„Federaţia Rusă nu respectă cetăţenii Republicii Moldova şi nici alegerea făcută de aceştia, de aceea trimite bani murdari pentru a destabiliza situaţia din republică”, a declarat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-o conferinţă comună cu şeful statului italian, Sergio Mattarella, care a efectuat o vizită oficială la Chişinău, relatează media de peste Prut.

„În pofida acestor tentative, autorităţile Republicii Moldova sunt determinate să construiască un stat puternic”, a afirmat Maia Sandu. „Kremlinul îşi doreşte ca Republica Moldova să rămână într-o zonă gri pe care să o folosească în interese proprii. Cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc să fie parte a lumii libere, să aibă şansa să-şi consolideze democraţia şi acest lucru poate fi făcut în marea familie a UE. Cetăţenii moldoveni au dreptul să aleagă şi să-şi construiască prezentul şi viitorul”, a adăugat ea.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a subliniat, la rândul său, angajamentul statului său de a ajuta Republica Moldova să depăşească crizele, dar şi angajamentul comun pentru pace, care este unul important, pentru că la câteva sute de kilometri este un teatru de război, război declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4545 secunde