Ministrul german al apărării, vizită în Republica Moldova, în semn de sprijin împotriva Rusiei

130
Ministrul german al apărării, vizită în Republica Moldova, în semn de sprijin împotriva Rusiei - ministrul-1717339944.jpg

Articole de la același autor

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, s-a aflat, în week-end, în vizită în Republica Moldova, în semn de sprijin după invazia Rusiei în Ucraina vecină, relatează agenţia DPA.

Boris Pistorius a fost primit cu onoruri militare la Chişinău de omologul său Anatolie Nosatîi. El a vizitat o cazarmă care face parte din proiectele germane de dezvoltare ce vizează să facă Republica Moldova mai rezistentă la încercările de destabilizare ale Moscovei şi i s-au prezintat mai multe vehicule de transport blindate furnizate de Germania. Guvernul de la Berlin a furnizat de asemenea Chişinăului echipament medical.

Republica Moldova a primit, în iunie 2022, statutul de ţară candidată la aderarea la UE. Rusia continuă însă să aibă o mare influenţă în fosta republica sovietică, cu 2,5 milioane de locuitori. Trupe ruse sunt staţionate în regiunea separatistă Transnistria din anii 1990. Există temeri că Moscova ar putea folosi situaţia din regiune ca un pretext pentru escaladare în urma războiului său împotriva Ucrainei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4531 secunde