Preşedintele Joe Biden asigură Israelul de sprijinul său neclintit în faţa ameninţărilor iraniene

2665
Preşedintele Joe Biden asigură Israelul de sprijinul său neclintit în faţa ameninţărilor iraniene - 1-1712822547.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a reafirmat că sprijinul său pentru Israel este neclintit în faţa ameninţărilor cu represalii din partea Iranului după o lovitură mortală a Israelului împotriva consulatului iranian din capitala Siriei, Damasc, transmite agenţia AFP.

„Iranul ameninţă să lanseze un atac semnificativ împotriva Israelului”, a declarat preşedintele SUA în timpul unei conferinţe de presă comune la Casa Albă cu premierul japonez Fumio Kishida. „Aşa cum i-am spus prim-ministrului Benjamin Netanyahu, angajamentul nostru faţă de securitatea Israelului în faţa acestor ameninţări din partea Iranului şi a aliaţilor săi este neclintit. Repet: neclintit! Vom face tot ce putem pentru a proteja securitatea Israelului”, a adăugat el Joe Biden.

Comentariul vine într-un moment de tensiune în relaţia dintre preşedintele american şi şeful guvernului israelian.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a asigurat că Israelul va fi pedepsit după atacul comis pe 1 aprilie în Siria. Atacul a distrus consulatul iranian din Damasc şi a făcut 16 morţi, inclusiv şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5953 secunde