Israelul va permite livrarea temporară de ajutoare în Gaza prin punctul de trecere Erez

205
Israelul va permite livrarea temporară de ajutoare în Gaza prin punctul de trecere Erez - 1-1712300221.jpg

Articole de la același autor

Israelul va permite livrarea temporară de ajutor în Fâşia Gaza, asediată şi ameninţată de foamete, prin portul Ashdod şi punctul de trecere Erez, a anunţat biroul premierului Benjamin Netanyahu, relatează agenţia AFP.

„Cabinetul de război a autorizat guvernul să ia măsuri imediate pentru a creşte ajutorul umanitar cu scopul de a evita o criză umanitară şi a asigura continuarea luptelor”, a transmis biroul premierului într-un comunicat, la câteva ore după un avertisment al preşedintelui american Joe Biden.

Preşedintele SUA, un susţinător ferm al Israelului până în prezent, a cerut într-o discuţie telefonică de aproximativ 30 de minute cu premierul Netanyahu o încetare imediată a focului, în urma unui atac israelian asupra unui convoi umanitar al ONG-ului World Central Kitchen, care s-a soldat cu moartea a şapte voluntari.

De asemenea, liderul american a subliniat că aşteaptă din partea Israelului „aplicarea de măsuri specifice, concrete şi tangibile pentru a răspunde suferinţei civililor, crizei umanitare şi pentru siguranţa lucrătorilor umanitari”, potrivit unei scurte relatări a discuţiei telefonice dată publicităţii de Casa Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3672 secunde