Papa Francisc spune că Ucraina ar trebui să aibă curajul „steagului alb” şi să negocieze

1929
Papa Francisc spune că Ucraina ar trebui să aibă curajul „steagului alb” şi să negocieze - 1-1710060473.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc a afirmat, într-un interviu acordat televiziunii elveţiene RSI, că Ucraina ar trebui să aibă curajul „steagului alb” şi de a negocia pentru a pune capăt războiului cu Rusia înainte ca lucrurile să se înrăutăţească, transmite agenţia AFP.

În interviu, suveranul pontif a fost întrebat despre poziţia sa cu privire la dezbaterea între cei care spun că Ucraina ar trebui să renunţe întrucât nu a putut respinge forţele ruse, şi cei care afirmă că aceasta ar legitima acţiunile părţii mai puternice. Intervievatorul a fost folosit expresia „steagul albul” în întrebare.

„Este o interpretare, este adevărat”, a răspuns papa Francisc, potrivit unui video parţial publicat sâmbătă, în avans. Interviul integral urmează să fie difuzat pe 20 martie, în cadrul unei noi emisiuni culturale.

„Dar cred că cel mai puternic este cel care se uită la situaţie, se gândeşte la oameni şi are curajul steagului alb şi negociază”, a afirmat papa, adăugând că negocierile ar trebui să aibă loc cu ajutorul puterilor internaţionale. „Cuvântul a negocia este un cuvânt curajos. Când vezi că eşti învins, când lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi”, a continuat papa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4774 secunde