Cabinetul israelian adoptă bugetul amendat pe 2024, adăugând 15 miliarde de dolari pentru război

1766
Cabinetul israelian adoptă bugetul amendat pe 2024, adăugând 15 miliarde de dolari pentru război - 1-1705397590.jpg

Articole de la același autor

Cabinetul israelian a adoptat un buget de stat disputat pentru 2024, cu amendamente care adaugă cheltuieli de 15 miliarde de dolari după mai bine de trei luni de război cu Hamas, au anunţat Ministerul de Finanţe şi biroul prim-ministrului, citaţi de agenţia Reuters.

Bugetul modificat va include mai mulţi bani pentru apărare şi compensaţii pentru cei afectaţi de conflict, împreună cu alocări mai mari pentru sănătate, poliţie, prestaţii sociale şi educaţie.

„Am schimbat priorităţile, astfel încât fiecare rezervist şi fiecare luptător şi familia lui să ştie că există un guvern care se află în spatele său şi are grijă de el pe deplin”, a declarat ministrul de finanţe, Bezalel Smotrich.

Ministerul proiectează un deficit bugetar de 6,6% din PIB în acest an.

Israelul a aprobat anul trecut un buget pe doi ani pentru 2023 şi 2024, dar războiul din Gaza a zguduit finanţele guvernamentale, necesitând modificări bugetare şi cheltuieli suplimentare.

Miniştrii Unităţii Naţionale, un mic partid centrist care este condus de principalul rival politic al prim-ministrului Benjamin Netanyahu, Benny Gantz, şi care s-a alăturat unui guvern de urgenţă la începutul războiului, au votat împotriva bugetului întrucât cererile de reducere a ministerelor guvernamentale şi de îngheţare a salariilor parlamentarilor nu au fost satisfăcute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4916 secunde