Macron îl atenţionează pe Netanyahu că transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război

343
Macron îl atenţionează pe Netanyahu că transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război - 1-1711356700.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ridicat tonul, în cursul unei convorbiri telefonice, la premierul israelian Benjamin Netanyahu, exprimându-şi din nou opoziţia fermă faţă de o ofensivă la Rafah şi avertizând că transferul forţat de populaţie constituie o crimă de război, transmite agenţia AFP.

Macron a condamnat, de asemenea, cu fermitate recentele anunţuri israeliene în materie de colonizare, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze. Vineri, Israelul a anunţat confiscarea a 800 de hectare de teren în Cisiordania.

Preşedintele francez şi-a anunţat totodată intenţia de a prezenta Consiliului de securitate al ONU un proiect de rezoluţie vizând o încetare a focului imediată şi durabilă în Gaza, după ce, vineri, Moscova şi Beijingul s-au opus unui proiect similar al SUA, calificându-l drept ipocrit.

Emmanuel Macron a insistat în acelaşi timp ca Israelul să deschidă neîntârziat şi necondiţionat toate punctele de trecere existente către Fâşia Gaza. El a discutat la telefon şi cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei, în cursul convorbirii cei doi lideri evocând bilanţul şi situaţia umanitară nejustificabile din Gaza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.412 secunde