Populaţia din Gaza moare de foame, denunţă un înalt responsabil al OMS

912
Populaţia din Gaza moare de foame, denunţă un înalt responsabil al OMS - 1-1706778975.jpg
„Populaţia din Fâşia Gaza moare de foame”, a denunţat un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un moment în care state donatoare importante au anunţat că îşi suspendă ajutorul pentru agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), transmite AFP.

„Este o populaţie care moare de foame. Este o populaţie care este împinsă pe marginea prăpastiei”, a declarat directorul programului de urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva. „Palestinienii din Gaza sunt în catastrofă masivă. Dacă întrebaţi dacă această catastrofă se poate agrava, da, absolut”, a subliniat el.

Ajutorul umanitar intră „cu picătura” în enclava asediată total de Israel în urma atacului fără precedent al Hamas de la 7 octombrie.

„Numărul de calorii consumate de locuitorii din Gaza s-a redus sistematic, iar calitatea alimentaţiei a scăzut. Iar dacă adăugaţi la lipsa de hrană suprapopularea, frigul şi lipsa de adăposturi, obţineţi condiţiile perfecte pentru o epidemie masivă în rândul copiilor”, a explicat Ryan.

„Până astăzi, peste 100.000 de locuitori ai Gazei sunt fie morţi, răniţi, daţi dispăruţi sau presupuşi morţi”, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în aceeaşi conferinţă de presă. „Riscul de foamete este ridicat şi creşte cu fiecare zi”, a spus el, în contextul în care operaţiunile UNRWA de ajutorare a civililor sunt în pericol după ce Israelul a acuzat 12 din cei 30.000 de angajaţi regionali ai agenţiei ONU de implicare în atacul Hamas de la 7 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3567 secunde