Regatul Unit propune un plan în cinci puncte pentru încheierea războiului din Gaza

1540
Regatul Unit propune un plan în cinci puncte pentru încheierea războiului din Gaza - 1-1706519307.jpg

Articole de la același autor

Guvernul britanic a propus un plan în cinci puncte pentru a obţine o încetare permanentă a focului în Gaza şi a deschide calea către crearea unui stat palestinian, a dezvăluit ziarul britanic Financial Times, citat de agenţia EFE. Iniţiativa a fost prezentată de ministrul de externe David Cameron autorităţilor israeliene şi palestiniene în turneul său în Orientul Mijlociu, unde s-a întâlnit şi cu actori regionali.

„O pauză imediată a ostilităţilor ar servi la eliberarea ostaticilor pe care gruparea islamistă Hamas îi ţine în Gaza după incursiunea sa în teritoriul israelian din 7 octombrie şi ar face loc negocierii unei încetări permanente a focului”, a declarat un înalt oficial britanic.

Foaia de parcurs include stabilirea unui orizont politic clar pentru crearea unui stat palestinian şi formarea unui guvern tehnocrat pentru Cisiordania şi Fâşia Gaza. Conform acestui plan, Hamas s-ar angaja să elibereze cei 136 de ostatici aflaţi încă în mâinile sale şi să oprească atacurile împotriva Israelului, lucru garantat de statele din regiune.

În plus, liderii Hamas din Gaza, inclusiv Yahya Sinwar, ar trebui să fie expulzaţi din Fâşie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde