Israelul a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru multe state de pe toate continentele

2990
Israelul a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru multe state de pe toate continentele - 1-1701766782.jpg

Articole de la același autor

Israelul a ridicat nivelul de alertă de călătorie pentru o serie de state, transmite agenţia DPA, citând recomandările publicate de Consiliul Naţional de Securitate (CNS) pe site-ul propriu.

Nivelul de alertă pentru multe state din Europa Occidentală - printre care Marea Britanie, Franţa şi Germania -, din America de Sud - inclusiv Brazilia şi Argentina -, dar şi pentru Australia şi Rusia, a fost ridicat la 2, cu recomandarea de „exercitare de precauţie sporită”.

Pentru ţări din Africa - printre care Africa de Sud şi Eritreea - şi Asia Centrală, nivelul de alertă a fost ridicat la 3, cu recomandarea de „reconsiderare a călătoriilor neesenţiale în aceste ţări”.

CNS afirmă că, de la începutul războiului în Fâşia Gaza, a identificat eforturi sporite ale Iranului şi aliaţilor săi de a produce daune obiectivelor israeliene şi evreieşti în lume.

„În acelaşi timp, există o creştere constantă şi semnificativă în ce priveşte incitarea, tentativele de atac şi manifestările de antisemitism în multe ţări”, arată CNS. El recomandă renunţarea totală la călătoriile în ţări arabe şi din Orientul Mijlociu, Caucazul de Nord, în ţări vecine cu Iranul şi un număr de state musulmane din Asia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde