Israel-Hamas. Ministerul Sănătăţii din Gaza estimează la peste 16.000 numărul persoanelor ucise

3779
Israel-Hamas. Ministerul Sănătăţii din Gaza estimează la peste 16.000 numărul persoanelor ucise - israel-1700297081.jpg

Articole de la același autor

Peste 16.000 de oameni au murit în Fâşia Gaza în cele 43 de zile de război dintre Israel şi Hamas, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, controlat de gruparea islamistă palestiniană, transmite sâmbătă EFE.

Ministerul spune că nu a actualizat cifrele de câteva zile din cauza atacurilor neîncetate israeliene şi a colapsului principalelor spitale.

Numărul anterior al victimelor a fost anunţat joia trecută de către minister, care a raportat moartea a peste 11.500 de persoane, rănirea a peste 29.800 de oameni, dintre care 70% femei, copii şi vârstnici, potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza a declarat pentru EFE că "numărul real este mult mai mare" şi a subliniat că aceste cifre sunt "estimări".

În acest sens, el a insistat că cel puţin 3.500 de oameni se află încă sub dărâmăturile clădirilor şi că atacurile nu se opresc.

Din cele 24 de spitale cu capacitate de spitalizare din nordul Fâşiei, doar unul, Al Ahli din oraşul Gaza, funcţionează în prezent la capacitate minimă şi acceptă pacienţi.

Restul au intrat în colaps unul câte unul, după ce au rămas fără electricitate, combustibil, internet, apă potabilă, alimente şi medicamente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6468 secunde