Turcia respinge planul unei zone tampon pentru Gaza

2727
Turcia respinge planul unei zone tampon pentru Gaza - 1-1701936411.jpg

Articole de la același autor

Turcia respinge planurile de a stabili o zonă tampon post-război în Gaza, deoarece ar fi lipsită de respect pentru palestinieni, a afirmat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, citat de agenţia Reuters, care a relatat, săptămâna trecută, că Israelul a transmis planuri pentru zona tampon mai multor state arabe şi Turciei.

Adresându-se reporterilor la bordul unui zbor de la Doha, Erdogan a spus că guvernarea Gazei şi viitorul după război vor trebui decise numai de palestinieni.

„Consider că însăşi dezbaterea planului privind zona tampon este o lipsă de respect faţă de fraţii mei palestinieni. Pentru noi, acesta nu este un plan care poate fi dezbătut, luat în considerare sau discutat”, a transmis Erdogan.

Cerând Israelului să predea înapoi teritoriile pe care le ocupă şi să pună capăt colonizărilor în aceste teritorii, el a spus: „Israelul trebuie să-i scoată pe terorişti - pe care îi prezintă lumii drept colonişti - din acele case şi de pe acele pământuri şi să se gândească la modul în care poate construi un viitor paşnic cu palestinienii”.

Ankara critică vehement campania militară a Israelului în Gaza, susţinând o soluţie cu două state pentru conflictul israeliano-palestinian, şi găzduieşte câţiva membri ai grupării militante palestiniene Hamas. Spre deosebire de majoritatea aliaţilor săi din NATO şi unele state arabe, Turcia nu vede Hamas ca pe o grupare teroristă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4198 secunde