Turcia efectuează noi atacuri în Irak şi ameninţă nordul Siriei cu represalii

142
Turcia efectuează noi atacuri în Irak şi ameninţă nordul Siriei cu represalii - 1-1696492817.jpg

Articole de la același autor

Turcia a anunţat că a desfăşurat noi atacuri aeriene împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, pentru a treia oară după atacul de duminică de la Ankara în care doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi, după ce ameninţase anterior cu represalii împotriva luptătorilor kurzi prezenţi în nordul Siriei, transmite agenţia AFP.

„Au fost distruse 22 de ţinte, formate din peşteri, adăposturi şi depozite, considerate a fi folosite de organizaţia teroristă”, în timpul atacurilor aeriene de miercuri seară, a anunţat Ministerul turc al Apărării.

„Autorii atacului de la Ankara au fost instruiţi în Siria”, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe, ameninţând cu represalii împotriva luptătorilor kurzi prezenţi în nordul Siriei şi în nordul Irakului.

Tot în capitala Turciei a avut loc o întâlnire pe tema siguranţei naţionale, care a reunit miniştrii Apărării, Afacerilor Externe, Internelor, precum şi şeful Statului Major al Armatei şi directorul Serviciilor de Informaţii. „Datorită muncii forţelor noastre de securitate, s-a stabilit că cei doi terorişti au venit din Siria şi au fost antrenaţi acolo”, a declarat Hakan Fidan.

PKK, aflat în luptă armată împotriva autorităţilor turce din 1984, a revendicat responsabilitatea pentru atacul de duminică asupra sediului Ministerului de Interne. Unul dintre cei doi autori ai săi s-a aruncat în aer, iar celălalt a fost împuşcat înainte de a putea intra în sediul ministerului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1956 secunde