Recep Erdogan se va deplasa în curând în Rusia pentru a discuta cu Vladimir Putin

107
Recep Erdogan se va deplasa în curând în Rusia pentru a discuta cu Vladimir Putin - 1-1693293496.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va deplasa în curând la Soci, în Rusia, pentru a discuta cu omologul său rus Vladimir Putin despre reluarea acordului privind exportul de cereale ucrainene, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului său, Omer Celik, potrivit agenţiei AFP.

„Preşedintele nostru a luat iniţiativa pentru a evita ca lumea să se confrunte cu o criză alimentară. El va face în curând o vizită la Soci. Credem că după această vizită ar putea avea loc noi evoluţii”, a afirmat Celik.

Până în prezent, autorităţile turce sau cele ruse nu au comunicat data acestei vizite. Potrivit agenţiei Bloomberg, şeful statului turc ar putea ajunge în Rusia pe 8 septembrie, înainte de a participa la summitul G20.

Rusia s-a retras în iulie din acordul în virtutea căruia Ucraina îşi putea exporta cerealele pe Marea Neagră şi de atunci ameninţă că va ataca navele comerciale care părăsesc porturile ucrainene.

Ucraina depinde de rute terestre şi de un port fluvial de mică adâncime, ceea ce îi limitează în mod considerabil cantităţile de cereale exportate.

Ankara încearcă să revitalizeze acordul iniţial, în speranţa utilizării lui ca trambulină pentru negocieri de pace mai ample între Kiev şi Moscova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0453 secunde