Erdogan critică Suedia pentru autorizarea unei manifestaţii în timpul căreia a fost ars un Coran

133
Erdogan critică Suedia pentru autorizarea unei manifestaţii în timpul căreia a fost ars un Coran - 1-1688110760.jpg
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat Suedia pentru că aceasta a autorizat desfăşurarea unei manifestaţii în timpul căreia a fost ars un exemplar al Coranului, ceea ce diminuează şi mai mult şansele de a vedea această ţară nordică devenind membră a NATO, informează agenţia AFP.

„Îi vom învăţa pe occidentalii aroganţi că a-i insulta pe musulmani nu înseamnă libertate de exprimare”, a declarat Erdogan în timpul unei intervenţii televizate, adăugând că el condamnă acest incident „în termenii cei mai fermi”.

„Vom arăta reacţia noastră de cea mai fermă manieră posibilă, până când se va înregistra o victorie determinantă împotriva organizaţiilor teroriste şi islamofobiei”, a spus Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan, care a obţinut un nou mandat prezidenţial, până în 2028, în urma unor alegeri dificile luna trecută, a afirmat că autorităţile suedeze poartă întreaga răspundere pentru incident.

„Cei care comit această crimă, precum şi cei care o permit sub acoperirea libertăţii de opinie, cei care tolerează acest act nedemn nu îşi vor putea realiza ambiţiile”, a mai declarat Erdogan.

Poliţia din Stockholm a autorizat un protest în cadrul căruia a fost ars un exemplar al Coranului, în faţa unei moschei din capitala Suediei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3317 secunde