Alegeri prezidenţiale în Turcia. Sinan Ogan îl va susţine pe Erdogan în turul al doilea

164
Alegeri prezidenţiale în Turcia. Sinan Ogan îl va susţine pe Erdogan în turul al doilea - 1-1684821781.jpg
Ultranaţionalistul Sinan Ogan a anunţat că îl va susţine pe preşedintele în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, candidat la propria succesiune, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Turcia, preconizat să se desfăşoare duminică, 28 mai, informează agenţia France Presse.

„Noi îl vom susţine pe Recep Tayyip Erdogan în al doilea tur. Îi invit pe alegătorii noştri care ne-au votat în primul tur să îl susţină pe Erdogan în turul al doilea”, a declarat Ogan, candidatul de pe locul trei după primul tur.

Cu 5,2% din voturile primite în turul de scrutin din 14 martie, Ogan (50 de ani), un disident al partidului de extremă dreapta MHP, a fost curtat de ambii finalişti în prima etapă a alegerilor.

Erdogan a obţinut 49,5% din voturi, iar adversarul său, social-democratul Kemal Kiliçdaroglu, 44,9%, ceea ce înseamnă o diferenţă de 2,5 milioane de voturi între cei doi.

„Negocierile noastre s-au axat pe următoarele principii: terorismul va fi combătut; se va stabili un calendar pentru întoarcerea refugiaţilor; iar instituţiile statului turc vor fi consolidate”, a enumerat el.

Rezultatul său ilustrează valul de voturi conservatoare în favoarea acestui scrutin, care l-au plasat în frunte pe preşedintele în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2215 secunde