Alegeri în Turcia. Erdogan se aşteaptă la o victorie istorică în turul doi

84
Alegeri în Turcia. Erdogan se aşteaptă la o victorie istorică în turul doi - 1-1684306825.jpg
Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan a afirmat că oamenii şi-au confirmat încrederea în el după ce a condus primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, dar rivalul lui, Kemal Kiliçdaroglu, crede că mai poate învinge, relatează agenţia DPA.

Un al doilea tur de scrutin va avea loc pe 28 mai, după ce Erdogan, care a obţinut 49,4% din voturi, a ratat cu puţin o majoritate absolută, în timp ce Kilicdaroglu, dintr-o coaliţie extinsă de partide de opoziţie, a întrunit aproximativ 45%.

„Cu voia lui Dumnezeu, vom obţine o victorie istorică. Oamenii au confirmat că au încredere în noi şi în alianţa noastră”, a transmis Erdogan.

În vârstă de 69 de ani, Erdogan, din Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP, islamic-conservator), a fost prim ministru şi este preşedinte al ţării de 20 de ani.

Kilicdaroglu era favorit în sondajele de opinie înainte de scrutinul de duminică, dar acum analiştii politici consideră că sunt puţine şanse ca Erdogan să fie învins în turul doi.

După un prim tur de scrutin extrem de disputat, Turcia se îndreaptă, pentru prima dată în istorie, spre un al doilea tur al alegerilor, care va avea loc la 28 mai şi în cadrul căruia se vor confrunta preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi principalul său rival, Kemal Kiliçdaroglu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3832 secunde