Turcii votează în containere, în zonele afectate de cutremurul din februarie

207
Turcii votează în containere, în zonele afectate de cutremurul din februarie - turkey1-1684064894.jpg

Articole de la același autor

Alegătorii din Kahramanmaraș, oraș considerat epicentrul unuia dintre cutremurele din 6 februarie, au început să voteze la alegerile prezidențiale și parlamentare din Turcia încă de duminică dimineață. Ei își pot exprima votul în niște containere instalate în zonele devastate de seisme, relatează CNN Turk.


Containere au fost amenajate în Școala secundară Zeki Karakız din districtul Onikisubat, unde, potrivit presei turce, oamenii au format cozi la urne. Secțiile de votare s-au deschis la ora locală 8.00 (aceeași oră în România). Multe dintre persoanele afectate de seisme, care își părăsiseră orașele natale, s-au întors acum în provinciile din sudul țării pentru a vota.


“Ne-am făcut datoria civică și am votat. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze țara și națiunea. Suntem victime ale cutremurului și aceste alegeri sunt triste, dar este totuși o datorie civică”, a declarat Halil Denizdolduran, unul dintre votanți, citat de CNN Turk.


În Malatya, o altă provincie afectată de cutremure, au fost pregătite 100 de containere în grădinile unor instituții și în zonele în care au fost instalate corturi și containere de locuit pentru cei rămași fără case.


Pe 6 februarie, un cutremur de 7,8 magnitudine s-a produs în sudul Turciei și a fost resimțit puternic și în nordul Siriei vecine. Seismul a fost urmat, câteva ore mai târziu de un altul, tot de peste 7 grade pe scara Richter. Peste 50.000 de persoane și-au pierdut viața numai în Turcia, potrivit cifrelor oficiale.


Aproximativ 61 de milioane de cetățeni din Turcia sunt așteptați să voteze duminică, 14 mai, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Potrivit ultimelor sondaje, liderul opoziției Kemal Kilicdaroglu are o șansă de a se impune în fața actualului șef al statului, Recep Tayyip Erdogan.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0603 secunde