X

Ludovic Orban somează Guvernul: "Joaca s-a terminat!"

387
Ludovic Orban somează Guvernul:
Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că, prin refuzul de a emite hotărârea de organizare a alegerilor locale în cele 57 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar, miniştrii se află în situaţia de a comite două infracţiuni: abuz în serviciu şi împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

„Joaca s-a terminat. Astăzi, Guvernul a arătat foarte clar că nu doreşte să organizeze alegeri, aducând elementul ultim necesar pentru a constata că se află într-o situaţie gravă, şi anume cea de a comite infracţiuni. Le atrag atenţia membrilor Guvernului că, prin refuzul de a emite hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor, se află în situaţia de a comite două infracţiuni: infracţiunea de abuz în serviciu, evident, în care intervine forma agravantă din Legea răspunderii ministeriale, şi, de asemenea, infracţiunea de împiedicare a exercitării drepturilor electorale”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că „s-a ajuns într-un punct” în care nu se mai pot accepta „atitudinea antidemocratică” a Guvernului, „dispreţul faţă de Constituţie, faţă de legile ţării, faţă de drepturile fundamentale ale cetăţenilor”.

„Voi transmite, în cursul zilei de mâine, fiecărui ministru o scrisoare în care le voi spune, printre altele, că astăzi se cred mari şi tari şi cred că îşi pot permite orice abuz şi că pot să îşi permită să calce în picioare orice lege şi că îşi imaginează că nu se va găsi vreun procuror suficient de curajos care să instrumenteze un astfel de dosar, dar mâine s-ar putea să mai fie miniştri, iar faptele rămân, infracţiunile au fost comise. Dacă nu se va emite, în termen de 10 zile, hotărârea pentru organizarea alegerilor, voi depune sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita declanşarea anchetei penale pentru săvârşirea de către membrii Guvernului a celor două infracţiuni”, a transmis fostul premier. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6691 secunde