Bogdan Bola: "Forţa Dreptei a cerut concediu pentru părinţii care au copilul bolnav în vârstă de până la 12 ani"

1649
Bogdan Bola:

Articole de la același autor

Concediu medical pentru părinții care-și îngrijesc copilul bolnav de până la 12 ani! Deputatul constănțean Bogdan Bola atrage atenția că aceasta este o inițiativă legislativă pe care a propus-o, alături de colegii săi din Forța Dreptei, în anul 2022, în sensul modificării OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate. Cu toate acestea, menționează parlamentarul, PSD și PNL Constanța s-au opus și au votat împotrivă în Senat!

„Am cerut ca asigurații să aibă dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani (nu 7 ani, ca în momentul de față), iar în cazul copiilor cu handicap, pentru afecțiunile intercurente până la împlinirea vârstei de 18 ani. Am propus acest lucru după ce am primit mii de semnale pe rețelele sociale în care părinții confirmau faptul că vârsta optimă este de 12 ani, o vârstă la care copilul s-a dezvoltat suficient atât fizic, cât și cognitiv pentru a începe să aibă grijă de sine. Deși demersul meu a primit avizul favorabil al Consiliului Economic și Social și avizul favorabil al Consiliului Legislativ, senatorii PSD și PNL au votat împotrivă. Da, senatorii constănţeni de la PSD și PNL s-au opus acestui demers fără să le pese de suferințele copiilor și de neputința părinților de a le fi aproape atunci când le este mai rău. Ba chiar și un senator neafiliat din Constanța, femeie și mamă fiind, a votat pentru respingerea proiectului nostru”, a spus deputatul constănţean Bogdan Bola.

Acum, proiectul a ajuns la Camera Deputaților (cameră decizională) și a primit deja avizul favorabil al Comisiei pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei, al Comisiei pentru drepturile omului și al Comisiei juridice, de disciplină și imunități.

„Sper să fim pe drumul cel drept și voi susține în continuare proiectul meu în Parlamentul României! Totodată, salut demersul societății civile care a demarat o campanie online intitulată «Concediu medical pentru părinții copiilor peste 7 ani», campanie care a adunat deja peste 20.000 de semnături în doar câteva ore! Politicienii aflați la guvernare ar trebui să lase orgoliile deoparte și să asculte vocea părinților”, a explicat Bogdan Bola.

El a reamintit că, în acest moment, legea nu prevede eliberarea concediului medical pentru părinții copiilor peste şapte ani. Ceea ce înseamnă că se așteaptă ca un copil de şapte ani să poată sta singur internat 2-7-14 zile, timp în care să fie suspus poate unor intervenții chirurgicale sau tratamente invazive, fără suportul emoțional și fizic al unuia dintre părinți sau al tutorelui legal. O simplă branulă îi poate afecta capacitatea de a se îmbrăca, mânca sau de a merge la toaletă - ca să vorbim despre impactul fizic. Tot o simplă branulă poate cauza atacuri de panică, reacții de anxietate - ca să vorbim de impactul emoțional.

„Am mai spus-o: proiectele legislative cu care merg în Parlament sunt propuse și dorite de constănțeni, nu de tot felul de grupuri de interese, mai mult sau mai puțin obscure. Pentru asta consider că am fost ales în 2020 și așa voi proceda în continuare! Acestea sunt fapte, nu vorbe pline de demagogie!”, a mai menţionat parlamentarul de la Forţa Dreptei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.432 secunde