Deputatul Bogdan Bola ia atitudine: "Își bat joc de sute de mii de urmași ai persecutaților etnic!"

2548
Deputatul Bogdan Bola ia atitudine:
Deputatul constănţean din Forţa Dreptei, Bogdan Bola, ia atitudine în ceea ce priveşte urmașii persoanelor persecutate etnic, care nu și-au primit indemnizaţiile cuvenite, ce ar fi trebuit să le parvină, conform formei inițiale a legii, la data de 1 ianuarie 2022. Recent, Guvernul a decis ca aceste indemnizaţii să ajungă la beneficiari abia în anul 2024.

Deputatul Bogdan Bola a transmis, la începutul acestei săptămâni, o interpelare către Guvernul României, prin care solicită ca, începând cu data de 1 ianuarie 2023, aceste persoane să îşi primească banii. Deputatul consideră că principalii vinovaţi, în acest caz, sunt cei care formează actuala coaliţie.


„Coaliția PSD - PNL - UDMR urmează să-și bată joc de sute de mii de români, printre care peste 20.000 de constănțeni, care sunt urmași ai unor persoane persecutate din motive etnice, sfidând totodată voința populară exprimată de către Parlament.

Din aceste motive, am transmis luni, de urgență, o interpelare prin care am solicitat Guvernului României să elimine amânarea aplicării dispozițiilor Legii nr. 154/2021 și să cuprindă în buget banii necesari ca aceste drepturi să devină efective începând cu data de 1 ianuarie 2023, așa cum prevede legea”, a declarat Bogdan Bola.


Bogdan Bola a trimis o solicitare şi către ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, prin care îi cere să elimine amânarea. „Totodată, am solicitat în scris ministrului de Finanțe, domnul Adrian Câciu, să elimine această amânare din proiectul de ordonanță privind unele măsuri fiscal-bugetare. Orice prorogare, așa cum își dorește azi Guvernul PSD - PNL - UDMR, ar fi extrem de incorectă la adresa românilor și dobrogenilor în special, iar eu consider că drepturile acestei categorii de persoane trebuie să fie acordate potrivit legii.


În perioada 6 septembrie 1940 - 6 martie 1945 s-au petrecut foarte multe atrocități în viețile a sute de mii de persoane care trăiau în România, acestea fiind fie deportate în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate sau private de libertate în locuri de detenție sau în lagăre de concentrare, strict din motive etnice”, a mai spus Bola.


Bogdan Bola a mai anunțat că va trimite mai multe solicitări şi către parlamentarii din Dobrogea, dar şi din toată ţara, să facă demersuri ca aceşti bani să ajungă mai repede la persoanele etnice, aşa cum este legal. „Pentru a compensa suferința și nedreptățile suferite de aceste persoane, noi, Parlamentul, am votat ca în Legea nr.154/2021 să includem, în categoria beneficiarilor O.G. nr. 105/1999, și copiii persoanelor persecutate din motive etnice. Decizia de a amâna pentru 2024 plata drepturilor ce li se cuvin este una exclusiv arbitrară, contrară intereselor cetățenilor.


De asemenea, solicit public tuturor parlamentarilor din Dobrogea, dar mai ales celor care fac parte astăzi din arcul guvernamental, să se alăture acestui demers și să ceară Guvernului României să nu mai amâne acordarea acestor ajutoare pentru persoanele îndreptățite de lege! Mai ales că noi am votat să le acordăm și ne-am asumat acest lucru în fața lor”, a concluzionat deputatul



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8462 secunde