Ludovic Orban dă în judecată Guvernul pentru că nu a organizat alegeri în peste 40 de localităţi

469
Ludovic Orban dă în judecată Guvernul pentru că nu a organizat alegeri în peste 40 de localităţi - orbanjudecata-1663781770.jpg
Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a anunţat miercuri că dă în judecată Guvernul pentru că nu a organizat alegeri în peste 40 de localităţi, nerespectând astfel legea şi democraţia, dreptul cetăţenilor de a-şi alege primarul.

„Democraţia presupune existenţa alegerilor libere. De peste un an de zile, Guvernul refuză să organizeze alegeri în peste 40 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar. Există, de asemenea, şi o localitate unde a fost dizolvat Consiliul Local. Dacă alegeri nu sunt, nu este democraţie. Guvernul PSD- PNL a devenit un pericol pentru democraţie şi calcă în picioare dreptul la vot al cetăţenilor din peste 40 de localităţi în care treburile publice sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea votului dat de cetăţeni pentru alegerea primarului”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Parlamentului.

El a precizat că, în luna august, a depus la Guvern plângerea prealabilă în conformitate cu procedura de contencios administrativ, ca pas premergător acţionării în instanţă.

„În primul rând, aş vrea să vă spun că Guvernul este nesimţit, nici măcar nu mi-a formulat un răspuns la solicitarea pe care am formulat-o în sensul respectării legii şi organizării de alegeri în aceste localităţi. Mă întreb oare ce se întâmplă cu miile de petiţii, solicitări formulate de cetăţeni ai României, dacă acest Guvern nici măcar nu a îndeplinit obligaţia minimală de a răspunde unui parlamentar care-i solicită Guvernului nimic altceva decât să respecte legea şi democraţia, să organizeze alegeri libere. Ca atare, a expirat termenul de 30 de zile de răspuns din partea Guvernului la plângerea prealabilă pe care am formulat-o în august. Astăzi, dau în judecată Guvernul României, prin acţiunea pe care o depun solicit obligarea Guvernului de către instanţă să emită hotărârea de Guvern pentru organizarea alegerilor în cele peste 40 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar”, a precizat fostul premier.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6684 secunde