Ludovic Orban, nemulțumit de modificarea Codului Fiscal

149
Ludovic Orban, nemulțumit de modificarea Codului Fiscal - ludovicorban-1659363083.jpg
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni că în cursul acestei săptămâni va fi sesizat Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) ordonanţa privind modificarea Codului Fiscal.

„Vom sesiza în cursul acestei săptămâni Avocatul Poporului ca să avem conştiinţa împăcată că facem tot ce depinde de noi, solicitându-i cu argumente să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codului Fiscal”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.


„Ordonanţele simple nu pot să modifice legi organice, ordonanţele simple pe perioada vacanţei parlamentare se emit în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în această perioadă nu se pot emite decât ordonanţe simple, care nu pot, din punct de vedere constituţional, să modifice legi organice. În modificările care au fost adoptate în ordonanţă la Codul Fiscal există prevederi care în mod normal făceau parte din legi organice şi acesta este un argument pentru atacarea la CCR”, a spus liderul partidului Forţa Dreptei.


El a afirmat că există şi argumente de fond pentru atacarea la CCR a acestui act normativ, indicând nerespectarea justei distribuţii a sarcinii fiscale şi egalităţii în faţa legii. În acest context, Orban a dat ca exemplu supraimpozitarea contractelor part-time, măsură pe care a catalogat-o drept injustă şi incorectă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5398 secunde