Ludovic Orban: "Europa va trece printr-o perioadă extrem de dificilă pentru că este vulnerabilă"

201
Ludovic Orban:
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că Europa va trece printr-o perioadă extrem de dificilă pentru că este vulnerabilă, atât din punct de vedere economic, cât şi social.

Fostul premier a susţinut că liderii celor mai importante ţări europene s-au complăcut într-o dependenţă economică faţă de Rusia, dependenţă care a crescut în ultimii 20 de ani.

El a mai arătat că, în ciuda avertismentelor ţărilor din Europa Centrală şi de Est "care au fost în lagărul socialist şi care cunosc mult mai bine statul rus", la nivel european nu a existat niciun fel de anticipare a evoluţiilor de astăzi sau nu a existat dorinţa de a pregăti, din timp, astfel de situaţii, iar Rusia s-a folosit de toate mijloacele pentru a-şi atinge obiectivele, de la dezinformare şi susţinerea tuturor mişcărilor antieuropene, până la şantajul economic, energetic şi alimentar.

"Europa va trece printr-o perioadă extrem de dificilă pentru că este vulnerabilă. Este vulnerabilă în primul rând din punct de vedere economic. Toată industria Europei se bazează pe lanţuri de aprovizionare cu materii prime, cu energie, care creează o mare dependenţă atât de Rusia, dar şi de China şi de alte ţări. (...) Interesele economice ale Europei vor fi afectate de şantajul economic practicat de Rusia şi de eventualii, cum să spun, parteneri ai Rusiei într-un eventual şantaj economic. Va exista, la nivelul economiei, la nivelul companiilor, o preocupare extrem de serioasă pentru a nu întrerupe lanţurile de aprovizionare şi pentru a nu afecta economia Europei într-o măsură foarte mare", a declarat Ludovic Orban, în cadrul dezbaterii cu tema "Quo vadis Europa? - Europa încotro?".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4939 secunde