Cresc dările către stat! Ordonanța de modificare a Codului Fiscal a fost adoptată

190
Cresc dările către stat! Ordonanța de modificare a Codului Fiscal a fost adoptată - crescdarilecatrestatordonantadem-1657898766.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat, în ședința din data de 15 iulie 2022, forma finală a Ordonanței privind modificările la Codul Fiscal. Cele mai multe măsuri intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar câteva, de la 1 august 2022. Iată câteva dintre noile măsuri adoptate. Pentru sectorul HoReCa, termenul de intrare în vigoare a impozitului pe cifra de afaceri de 1% sau a opțiunii pentru impozit pe profit este data de 1 ianuarie 2023.


O modificare importantă o reprezintă extinderea facilității privind scutirea de impozit a profitului reinvestit și pentru zona de dezvoltare, de procesare producție. A fost eliminată exceptarea de cotă redusă de TVA de 5% la serviciile de restaurant, cazare și catering și se revine la cota de 9%. A fost eliminată cota redusă de TVA de 9% la băuturile pe bază de îndulcitori sau zahăr, pentru a fi taxate cu 19%. Plafonul pentru care se acordă facilitățile în construcții și industria alimentară a fost redus de la 30.000 de lei la 10.000 de lei, începând cu data de 1 august. Pe de altă parte, au fost majorate accizele la tutun, inclusiv tutun încălzit, începând cu data de 1 august, dar și la alcool. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.459 secunde