Fiscul a pus în dezbatere publică sistemul E-factura

112
Fiscul a pus în dezbatere publică sistemul E-factura - fisculapusindezbaterepublicasist-1635444340.jpg
Una dintre cele mai importante modificări aduse recent Codului Fiscal o reprezintă introducerea sistemului obligatoriu de facturare electronică E-factura.

În primă fază acesta va fi aplicat în relația dintre contribuabili și stat (etapa business-to-government). După ce se va vedea cum funcționează și ce îmbunătățiri trebuie aduse se va trece la pasul următor, de facturare electronică între contribuabili (business to business). Prin acest sistem se va asigura, în primul rând, transparentizarea cheltuirii banilor publici și, pe de altă parte, o reducere a birocrației. Până în prezent, sistemul a funcționat prin transmiterea datelor de pe factură de la contribuabil la ANAF, după care ANAF-ul transmitea factura către beneficiar.

Specificațiilor tehnice și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice - RO_CIUS - și regulile operaționale specifice aplicabile la nivel național fac obiectul proiectului de ordin al ministrului finanțelor aflat în dezbatere publică. Actul normativ stabilește următoarele:

- specificațiile tehnice și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice;

- identificatorul setului de reguli;

- regulile adiționale impuse de specificația tehnică și de utilizare a elementelor de bază ale facturii electronice RO_CIUS.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2916 secunde