Germania vrea să ajusteze Codul fiscal

223
Germania vrea să ajusteze Codul fiscal - mediamedia8bfe5b0c4fc746e18c4413-1649053014.jpg

Articole de la același autor

Germania intenţionează să ajusteze Codul fiscal astfel încât majorările salariale, destinate să compenseze pentru inflaţia crescută, să nu aducă angajaţii într-o categorie superioară de impozitare, a declarat ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, pentru cotidianul Bild am Sonntag, precizează Agerpres.

"Ne vom adapta sistemul de taxe", pentru a ţine cont de nivelul mare de creştere a preţurilor de consum, a spus Christian Lindner într-un interviu publicat duminică. "Creşterea salariilor nu trebuie luată oamenilor prin taxe, chiar dacă ei pierd din puterea de cumpărare din cauza inflaţiei actuale", a mai spus Lindner.

În luna martie, rata inflaţiei în Germania a atins maximumul istoric, pe măsură ce blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au fost agravate de explozia preţurilor la energiei în urma războiului din Ucraina. Guvernul de la Berlin a decis să demareze primul pas dintr-un plan de urgenţă destinat să răspundă livrărilor limitate de energie, pe fondul îngrijorărilor că Rusia ar putea să stopeze livrările de gaze naturale.

Pentru a ajuta consumatorii şi companiile să facă faţă costurilor mai mari, luna trecută Guvernul de la Berlin a anunţat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro, care include o reducere temporară a preţului carburanţilor, o plată unică pentru gospodării şi subvenţionarea transportului public.

În interviul pentru Bild am Sonntag, Christian Lindner a declarat că el se opune stopării importurilor de petrol şi gaze din Rusia pentru că asta ar avea consecinţe economice "dramatice" pentru Germania. Lindner a mai spus că el şi colegii săi din guvern ar trebui să discute "toate opţiunile" pentru" a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, inclusiv prelungirea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi extragerea de petrol şi gaze din Marea Nordului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde