În Școala gimnazială nr. 11 vor fi create clase speciale pentru refugiații ucraineni

540
3
În Școala gimnazială nr. 11 vor fi create clase speciale pentru refugiații ucraineni - xclaserefugiati-1648999873.jpg
În urmă cu aproximativ trei săptămâni, inspectorului școlar general, Sorin Mihai, i-a fost prezentat, de către consilierul municipal Mirela Garip, propunerea de a crea clase pentru copiii ucraineni. „Domnia sa a considerat că mai bine ar fi ca ei să fie integrați în clasele de copii români”, a declarat Mirela Garip, adăugând că nu a considerat a fi o soluție viabilă. „Drept urmare, cu sprijinul unei echipe de voluntari, am insistat și am derulat două campanii de înscrieri, atât pentru elevi, cât și pentru profesori din Ucraina. Până în prezent, după multe discuții, am reușit să adunăm 80 de copii ucraineni și un grup de profesori voluntari, care să le predea la clasă. Am apelat și la sprijinul Primăriei Constanța. Prin implicarea domnului viceprimar Florin Cocargeanu s-a reușit identificarea unei anexe din cadrul Școlii gimnaziale nr. 11, în care acești copii să își poată desfășura activitatea școlară în condiții normale și, cel mai important, în limba lor maternă. Am pus toate aceste date și soluții pe masa inspectorului general și, de această dată, și-a manifestat deschiderea pentru a implementa un proiect pentru care s-a muncit foarte mult. Vreau să precizez că nu aș fi putut să realizez nimic fără implicarea și ajutorul necondiționat al Laurei Tănase, Gildei Lazăr și Carmen Dumitrescu”, a mai afirmat Mirela Garip.

Membrii organizației neguvernamentale „Centrul de Resurse Civice“ sunt cei care vor ajuta la amenajarea și dotarea sălii de clasă.

Cei 80 de copii vor fi împărțiți în patru grupe de vârstă. Grupa I de grădiniță și grupa I din învățământul primar vor avea cursurile dimineața. Grupa a II-a de școală primară și grupa de școală gimnazială vor începe programul de la ora 13.00.



Comentează știrea

teodor Moroianu
3 aprilie 2022
Scoala Gimnaziala # 11

Ma bucur pentru faptul ca in cadrul Scolii generale Nr 11 se infiinteaza o clasa pentru copii ucrainieni. Este un gest mare , plin de umanitate. Tot efortul depus merita pentru ca persoane aflate intr-o situatie critica ca poporul Ucrainian are nevoie de suportul vecinilor lui. Din partea mea sa le dea Dumnezeu numai bine celor care fac bine.Eu Insumi in societate sau la locul de munca, din Calgary , Canada ajut cit pot de mult cu un sfat cu o relatie , o pila pe cei care cauta : sa cumpere o masina mai ieftina, o casa, un serviciu etc. Sunt constantean prin nastere. Imi este familiara Scoala Nr 11. In anii 1966 am invatat la Gradinita Nr 8 din cadrul Scolii Nr 11.

teodor Moroianu
3 aprilie 2022
Piata Grivitei

Buna ziua. Aceasi persoana care a comentata stirea despre Scoala Gimnaziala # 11 sunt curios apropos de proiectul construirii noii piete Grivita. Am vazut in presa anul trecut ca va fi modernizata piata Grivitei. Nu stiu cum sa contactez o persoana de la acest ziar pentru a puna intrebari despre orasul in care m-am nascut. Daca aveti un raspuns despre piata Grivitei acesta este email-ul meu : [email protected] Multumesc

Constantin
3 aprilie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Dacă tot facem scoli in limba ucraineana hai sa renunțăm la sau sa interzicem școlile in limba romana, asa cum au făcut ucrainienii, căci Romania nu mai exista ca stat demn !!! Copii romanilor din Ucraina nu exista ca (nu au) etnie romana !!!

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde