Inspector școlar constănțean acuzat de luare de mită. A luat 5.000 de euro pentru un transfer

4986
5
Inspector școlar constănțean acuzat de luare de mită. A luat 5.000 de euro pentru un transfer - iuliacabrancea-1648551136.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție- Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în cazul fostului inspector școlar pentru învățământ primar Iulia Cristina Cabrancea, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

în perioada august – septembrie 2021, inculpata Iulia Cristina Cabrancea, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit prin intermediar, de la părintele unui elev, suma de 5.000 de euro.

Banii respectivi ar fi fost primiți pentru ca inculpata, în calitate de inspector școlar pentru învățământ primar în cadrul Inspectoratului Județean Constanța, să obțină transferarea în mod nelegal a elevului de la o școală gimnazială la un colegiul național (ambele unități școlare fiind în municipiul Constanța), aspect care s-a și materializat ulterior.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comentează știrea

mazare
29 martie 2022
legea la constanta

legea aplicata la constanta ,dupa chipul si asemanarea politicienilor ,hada si nedreapta ....pai acei care sunt in functii de conducere sunt tocmai ca garanti ai aplicarii legii,pedeapsa pt ei trebuie sa fie maxima si cu executare .....vad ca de fapt legiuitorii legalizeaza furturile si actele de coruptie ale hotilor si coruptilor.............umbra lui mazare(hotie ,mita ,incompetenta ,nepotism,coruptie generalizata in toate domeniile si in instituti ile statului ) la constanta va dainui 100 de ani

Cora
29 martie 2022
Echipa de spagari

Singurul om capabil si legist din ISJ Constanta, in ultimii doi ani, a fost Floriana Petre. Asta si explica si violenta cu care a atacat-o permanent, in ultimele luni, Echipa Sorin Mihai, Manolache, Cabrancea, Faliboga. De retinut ca Faliboga si Cabrancea sunt cercetati de DNA si intr-o alta speta! Întrebarea e daca, si, daca, da, cat din spaga a ajuns la Sorin. Sorin Mihai, bineinteles!

Prof
29 martie 2022
DEMISIA

SORIN MIHAI, DA-TI DEMISIA! AI FACUT PRAF INVATAMANTUL CONSTSNTEAN!!!

Caro
29 martie 2022
Corect

Ai perfecta dreptate, Cora... Floriana Petre nu a dat 5000 de euro pentru transferul copilului la Mircea, a aranjat personal, fara intermediari

Răspuns la: Echipa de spagari
Adăugat de : Cora, 29 martie 2022
Singurul om capabil si legist din ISJ Constanta, in ultimii doi ani, a fost Floriana Petre. Asta si explica si violenta cu care a atacat-o permanent...
Tom
2 aprilie 2022
Alta directoare

Lasa Cristina ca te fac astia directoare .I-ti dau nota 10 la proba scrisa la concursul de directori si te-ai scos .Asa se procedeaza .Pai la Mangalia a mers .de ce sa nu mearga si la Constanta ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2899 secunde