Premieră la înscrierea în clasa pregătitoare. Circumscripțiile școlare, modificate chiar de directori
6896
Articole de la același autor
Reacție dură a unui profesor constănțean, la adresa IŞJ Constanța: „M-am săturat de tipul acesta de a conduce!”
16 Februarie 2022
Adela Grozeanu: „După 25 de ani de predare, am ajuns să-mi fie rușine că sunt profesor”
19 Februarie 2022
Omagiu unui profesor emerit. Prof. Mihai Contanu va fi depus la Capela Bisericii "Sf Gheorghe"
02 Martie 2022
În războiul cu fondurile strânse în școli, Asociația Elevilor mai dă o „lovitură”: doi directori demiși, la Mangalia
02 Februarie 2022
Directorul Liceului „Ovidius”, cercetat disciplinar, în timp ce la Mangalia o elevă anunță alt „circ”
25 Februarie 2022
Mult așteptatul calendar de înscriere în clasa pregătitoare, cu metodologia aferentă, a fost publicat în Monitorul Oficial de miercuri, 23 martie, așa încât s-a pornit numărătoarea inversă până la aflarea, oficială, a numărului de clase. Cifra de școlarizare va fi publicată luni, 28 martie.
Așa cum afirma în aparițiile sale televizate ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu au fost aduse modificări metodologiei ce a stat la baza înscrierilor de anul trecut.
Așa cum afirma în aparițiile sale televizate ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu au fost aduse modificări metodologiei ce a stat la baza înscrierilor de anul trecut.
Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădiniță se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță, iar în cazul în care cererea-tip de înscriere este completată pentru un copil care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, alături de documentele menționate, părintele transmite și o copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare. Pentru această categorie, dar și pentru copiii care nu au mers la grădiniță sau pentru cei care acum s-au întors din străinătate este prevăzută evaluarea de către centrele județene de resurse și asistență educațională, în perioada 30 martie – 8 aprilie.
Calendarul oficial al înscrierii copiilor în clasa pregătitoare va începe luni, 28 martie, cu afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.
A doua zi, pe 29 martie, vor fi afișate la sediul unității de învățământ / pe site-ul acestora, criteriile specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al părinților – după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.
Unul dintre momentele importante din calendar este cel dintre 11 aprilie – 10 mai, când vor fi completate și depuse cererile-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.
Prima etapă de înscriere se încheie pe 27 mai, când vor fi afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar numele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.
A doua etapă debutează pe 30 mai cu afișarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul școlar. Între 31 mai și 7 iunie vor fi depuse cererile de înscriere, urmând ca pe 10 iunie să fie afișate la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
Noutatea acestui an vine de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, care a luat decizia de a „reașeza” circumscripțiile școlare: „Au fost alcătuite opt subcomisii unde se iau în discuție toate zonele municipiului Constanța. Subcomisiile sunt coordonate de către un director, dar fac parte toți directorii unităților de învățământ în care vor avea loc înscrieri la clasa pregătitoare. Pentru prima dată circumscripțiile existente suferă modificări care sunt propuse chiar de către directori, care discută, în prealabil, în cadrul subcomisiilor și care au în vedere gestionarea resurselor proprii, reglarea inadvertențelor, capacitatea instituțională etc. În urma propunerilor se vor decide eventuale modificări”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 24 Martie 2022
Miercuri, 23 Martie 2022
Miercuri, 23 Martie 2022
Luni, 21 Martie 2022
Duminică, 20 Martie 2022
Sâmbătă, 19 Martie 2022
Sâmbătă, 19 Martie 2022
Joi, 17 Martie 2022
Miercuri, 16 Martie 2022