Directorul Liceului „Ovidius”, cercetat disciplinar, în timp ce la Mangalia o elevă anunță alt „circ”

9497
9

Articole de la același autor

Înființată în urmă cu nouă ani, Asociația Elevilor din Constanța s-a declarat de la bun început drept o organizație care își dorește să reprezinte drepturile și interesele elevilor, reușind să devină, peste ani, o structură incomodă pentru autoritățile locale. Și pe bună dreptate, pentru că erau încălcate drepturi prevăzute de legislația românească.

Încet-încet, am asistat la succesul în avocatură al celor care s-au aflat la conducerea acestei asociații, dovedindu-se o rampă de netăgăduit în cariera juridică. De-a lungul mandatului lor și-au exersat abilitățile de lideri reușind, rând pe rând, să escaladeze ierarhii, pe fondul susținerii lor mediatice, dar și al unei slabe contraofensive la nivelul unităților de învățământ, pe principiul „sunt copii, nu știu ce fac” sau „ce să ne punem la mintea lor”.

Încurajați de rezultatele „eforturilor” lor, asistăm la adevărate asalturi ale gherilei AEC, care, invariabil, se încheie cu avertismentul plângerilor penale depuse pe numele tuturor celor responsabili.

S-a ajuns ca, zilele acestea, în urma „dezvăluirilor” făcute de AEC „cu privire la colectarea ilegală de fonduri”, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța să dispună „constituirea unei Comisii de cercetare disciplinară, pentru cercetarea abaterilor prezumate săvârșite de către doamna prof. Anghel Cristina, director al Liceului Teoretic «Ovidius», având calitatea de ordonator de credite” (Hotărârea nr. 24/23.02.2022).

Este vorba de același director etichetat de gherila AEC, în totală lipsă de respect, drept „relicvă a învățământului constănțean”. Director care și-a câștigat statutul ca urmare a susținerii concursului de ocupare a funcției de director, în două mandate.

Pentru a fi înțeles demersul jurnalistic, precizăm că nu susținem colectarea de fonduri ilicite, într-un stat în care este proclamată gratuitatea învățământului, dar nici nu putem să ne prefacem că nu vedem cum această asociație de elevi confundă drepturile cu tupeul.

Săptămâna aceasta, „eroina” Liceului Teoretic „Callatis” din Mangalia – cea care a demascat „datoriile la xerox” soluționate de IŞJ Constanța cu demiterea a doi directori – s-ar părea că a distribuit pe contul de Instagram, după cum se poate observa din fotografiile care circulă în spaţiul public al unor conturi de socializare, intențiile sale de a provoca un nou scandal. „Bun venit la un nou episod din Daria episodul băgăm în mormânt și noul director”.

Dincolo de limbajul licențios, „de cartier”, folosit de eleva care, anterior, a dat publicității o discuție cu fostul director al Liceului „Callatis” înregistrată ilegal, instantaneul ar putea constitui o dovadă a… seriozității cu care membrii Asociației Elevilor din Constanța tratează lupta lor cu colectarea de fonduri. Ce să înțelegem de fapt? Că nu este decât o joacă de-a notorietatea?

Ce-i drept, nu multe asociații de elevi se pot împăuna cu „performanța” constănțenilor, care au reușit să fie artizanii demiterii primului director de la Liceul Teoretic „Traian”, în 2019, ca urmare a demascării colectării de fonduri ilegale. După care alți doi directori, de la Liceul Teoretic „Callatis”, demiși pe repede înainte. Interesant cum directorul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” a ieșit din „cătarea” gherilei AEC, în schimb a „picat” directorul Liceului Teoretic „Ovidius”.

De altfel, conform unor surse, s-ar părea că la acest ultim liceu „artizanul” cercetării disciplinare este chiar un angajat al inspectoratului, care este în proces cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și care ar fi câștigat pe fond, dar IȘJ a făcut apel, judecata având termen luna viitoare. Altfel cum se explică demersul respectivului angajat care are fiica în clasa a XI-a la Liceul „Ovidius” și care știe de… „banii de xerox” din clasa a IX-a, de când a intrat? Și-atunci cum să nu apară un mare semn de întrebare cu privire la autenticitatea tuturor acestor demersuri ale Asociației Elevilor din Constanța? 



Comentează știrea

Alina
24 februarie 2022
Bani si iar bani

Bani colectati aiurea. Fiecare profesor are salariu apoi el a semnat un contract de care a fost multumit ........de ce se injosesc si accepta aceste atenti , bani sau cum s-or numi. Sunt atati de multi oameni care merg la munca , alte meseri care nu primesc nimic , de ce profesori si doctori cred ca lor li se cuvin aceste cadouri?

1
24 februarie 2022
1

Ortografie...

Nume
25 februarie 2022
Blog, nu ziar

Autorul acestui articol, Simona Anghel, ar trebui să își deschidă un blog unde să își expună părerile personale, nicidecum într-un ziar unde faptele trebuie redactate obiectiv. Nici nu mă apuc acum să cercetez coincidența numelui de familie a autorului cu al directorul liceului Ovidius

Director
25 februarie 2022
Cercetare disciplinara

"...faptele trebuie redactate obiectiv..." Of course!!! Acolo s-a ajuns? "...Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța să dispună „constituirea unei Comisii de cercetare disciplinară, pentru cercetarea abaterilor prezumate săvârșite de către doamna prof. Anghel Cristina, director al Liceului Teoretic «Ovidius», având calitatea de ordonator de credite”. De ce? Pentru ca in spatele actiunilor acestor elevi din AEC sta un potential inspector cu complexe de inferioritate devenite complexe de superioritate? Nu se mai termina cu circul in invatamantul constantean? Asta-i invatati pe elevi? Sa-si cultive abilitatile de "circari" ai C-tei? Acesta-i rezultatul lipsei aplicarii cercetarii disciplinare pentru profesorii si inspectorii de rea credinta. Aveti cazul Liceului Economic Virgil Madgearu in care reprezentantii organizatiilor sindicale din liceu (Olteanu Cristina, Codrea Anca, Tanasache Iuliana, Milea Monica), au organizat proteste in fata usii directorului numit prin concurs in ianuarie 2017, folosindu-se de ei prin puterea data de calitatea de diriginti la clasele scoase de la cursuri in curtea liceului. Ba mai mult, Codrea Anca face o scrisoare lui Marian Nistor la Bucuresti si-i cere ajutorul pentru demiterea de urgenta a directorului, invocand 13 acuze mincinoase in petitia nr. 3335/11.09.2017, asumate de 37 de profesori usor de manipulat. Dupa aceasta demitere a directorului in urma unui audit efectuat cu rea intentie de Dragomir la decizia lui Miu, auzim prin ziare ca o alta directoare de la Liceul de Arta este executata intr-un stil asemanator de colegii de cancelarie. Urmeaza la scurt timp Liceul Traian, Tomis, Callatis, C-tin Bratescu, Ovidius. Despre ce cercetare disciplinara vorbim? Domnule Sorin Mihai, inspector general, acestea-s consecintele problemelor ramase nerezolvate in urma petitiilor pe care le-ati primit si in care vi se solicita sa reluati auditurile efectuate din 2017 si pana in prezent in care sa numiti echipe de inspectori onesti, cu expertiza in domeniu si care au capacitatea de a intelege si a face diferenta dintre orgolii, arogante si corectitudine, obiectivitate. In concluzie acest circ va continua sa fie intretinut de acesti actori papusari din randul unor profesori, directori, inspectori, elevi care doresc sa stea in centrul atentiei prin ziarele locale constantene improscand cu noroi demnitatea si imaginea altor colegi profesori care au expertiza si competente si care si-au castigat functiile prin efort si munca cinstita. Prostii cand sunt multi. castiga intotdeauna. Faceti un efort dle insp. gen. si aratati-le prostilor unde le este locul, ca pare ca au iesit precum paduchii in fata, pare o invazie. Treceti la actiunea de despaduchere, igienizati invatamantul constantean. E o rusine unde s-a ajuns.

Profesor
25 februarie 2022
Tinerii bârfitori dezbat

"Tinerii dezbat", este titlul unei olimpiade internaționale/naționale promovate pe forumul ISJ Constanța. Le-aș propune acestor tineri recrutați în gherila AEC să-și testeze potențialul intelectual, abilitățile și cunoștințele juridice/economice în cadrul acestei olimpiade. Vă și văd într-o țară europeană la olimpiadă cum englezii, francezii v-ar trata după cum o meritați. Înclin să cred că această pandemie prelungită de peste doi ani a început să modifice comportamentul unora dintre noi și cred că e mare nevoie de prezența unui consilier psihologic în AEC, la așa tulburări grave de comportament.

Tot Inainte cu Sesizari
25 februarie 2022
Sistemul de Invatamint Actual

Aita vreme cit inca exista practici ilicite, unele persistente si facute fara nerusinare de diverse cadre didactice, pai atunci cei care le vad sa le sesizeze ! N-are nici o relevanta cine, atita vreme cit se aduc in vizor fapte concrete. Poate "cum" sa conteze ?, dar si pt. "cum" e si "ce". Adica la limita se pot echivala si comportamentele. Tabara mea e Legea, sa se respecte !

Ana
25 februarie 2022
Adulți mici și speriați

Citind inclusiv comentariile, aș avea câteva întrebări: - Cum se simte jurnalistul care a scris un astfel de articol? Încălcarea eticii profesionale nu mai e o problemă atunci când există numeroase beneficii... - Cât de ''puternici'' se simt adulții care cred că o asociație de elevi este o amenințare la matrapazlâcurile cu bani făcute în școli? Adică tinerii care au curajul că demaște corupția oricum aflată la vedere, dar tolerată de părinții lor, au tulburări de comportament?

Buttuceanu Laur
25 februarie 2022
Am slujit degeaba

Am fost Laurentiu Buttuceanu, profesor de fizica, timp de 40 de ani, la acest liceu. I-am slujit degeaba dragului meu asezamant. Am luat cu mine, in mormant: fix nimic! Eventual blestemele multor elevi, pe care i-am chinuit. Aprecieri? Deloc! "Butu" mi se mai zicea. "Tortionar" imi mai spuneau multi elevi. Meritam sa fiu iubit de cineva? De cine? Nici nevasta-mea, profesor de limba romana la acelasi liceu, nu ma suporta. Cand plecam (concomitent) de la munca catre casa, eu mergeam la 5 metri in fata ei! Imi era rusine de ea, de noi, de ceea ce insemnam impreuna. Mai vreti? Va mai scriu! De aici, din cazanul cu smoala clocotindaaaaa!

Popescu
2 martie 2022
Consiliul minorilor

De când conduc, învățământul românesc, niște minori?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5381 secunde