Omagiu unui profesor emerit. Prof. Mihai Contanu va fi depus la Capela Bisericii "Sf Gheorghe"

11271
Omagiu unui profesor emerit. Prof. Mihai Contanu va fi depus la Capela Bisericii

Articole de la același autor

A predat până în ultima clipă a vieții sale... Iar astăzi, 2 martie, ne luăm rămas bun de la cel pe care l-am apreciat, stimat...

Un emoționant omagiu a simțit să transmită prof. Simona Iliescu (Școala gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian”): „În Constanța unui 1990 ce se dorea pregătitor pentru democrație și reforme, Școala nr.  28 a avut onoarea de a-l primi ca profesor de matematică și de a-l păstra timp de mai bine de un deceniu pe MIHAI CONTANU. Personalitate locală marcantă a învățământului constanțean, profesorul, dirigintele, dar mai ales PRIETENUL Mihai Contanu a fost directorul școlii noastre între anii 1993- 1997. Din anul 2001 a facilitat notorietate uneia dintre cele mai importante unități de învățământ constănțene, Colegiul «Mircea cel Bătrân». Dacă CNMB-ul îi va fi devenit extensie a firii, Școala nr. 28 i-a fost rădăcină, dând sens novator și coloană unui loc care își știa doar menirea înaltă: EDUCATIA. Prof. Contanu a fost spiritul managerial și cuprinzător care va fi dat și onomastica și noile idealuri ale celei ce devine și rămâne, prin și pentru el, Școala Gimnazială «Dan Barbilian». Și nu întâmplător va fi stat Ion Barbu, demascat de pseudonim, în fruntea însemnată a unei școli conduse de același Contanu, care îi datorează cel mai mare număr de elevi pe care l-a avut vreodată. Pe 1 martie 2022 a predat ștafeta celor rămași să îl onoreze, așa cum el a făcut-o pentru toți aceia suficient de norocoși să îl fi cunoscut.

E rândul domniei sale să se odihnească. Drum lin spre îngeri, maestre!”.

 

Profesorul Mihai Contanu va fi depus mâine, joi, 3 martie, începând cu ora 14:00, la Capela Bisericii Sf. Gheorghe, Strada Nicolae Iorga nr.12.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 4 martie, ora 12:00, la Biserica Sf. Gheorghe, strada Nicolae Iorga nr.12, iar înmormântarea va fi la ora 13:30, la Cimitirul municipal Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5537 secunde