Părinți, voluntari și cadre didactice refugiate, invitați de ISJ Constanța la o întâlnire

384
Părinți, voluntari și cadre didactice refugiate, invitați de ISJ Constanța la o întâlnire - whatsappimage20220331at095440-1648709753.jpg
Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin Comisia de coordonare a activității de repartizare a preșcolarilor/elevilor la unitățile de învățământ în care pot desfășura activități educaționale, precum și în instituțiile în care vor beneficia de asistență psihopedagogică și consiliere, organizează astăzi, 31 martie, ora 15.00, la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanța, o întâlnire de informare.

La acțiune sunt așteptați să participe părinți/reprezentanți legali ai minorilor care doresc să fie prezenți la activități instructiv-educative sau extrașcolare, voluntari și cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susține ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaților. 

Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat, la Școala gimnazială nr. 11, două clase pentru acești copii, după cum urmează: una pentru preșcolari cu vârste în 3-6 ani și una pentru învățământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizați către licee cu învățământ bilingv, română-engleză.

În acest context, în funcție de solicitările primite, precum și de voluntarii din rândul refugiaților, profesori care să-și ofere sprijinul pentru activitățile de instruire, Inspectoratul Școlar Județean Constanța este pregătit și pentru organizarea altor clase.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4734 secunde